avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Activitate Bogdan M

Activitate Bogdan M

Buna ziua

Daca intre momentul retinerii permisului de conducere si cel al anularii acestuia a trecut o perioada mai mare de 1 an (aproape 2), atunci perioada de un an de la momentul anularii acestuia pana cand se poate da din nou examen pentru un nou permis, se poate compensa cu perioada de 2 ani mai sus mentionata? Am intrebat doua surse din cadrul politiei, una a zis ca se poate alta ca nu. Cine a avut dreptate?
Tin sa mentionez ca in aceasta perioada nu s-a reinnoit/prelungit dovada niciodata.

Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Prelungire dovada
Din cate am inteles (dar nu sunt sigur 100%) de la politistul cu care am discutat, pe moment ar fi suspendate, urmand ca odata cu rezolutia parchetului asupra dosarului sa fie anulat(e).
Buna ziua

In cursul acestui an am fost implicat intr-un accident in urma caruia fiind deschis dosar penal, au fost anulate permisele de conducere la toti cei implicati. La momentul accidentului mi-a fost eliberata o dovada de 15 zile, dovada pe care la momentul respectiv nu m-a interesat sa o reinnoiesc. Tinand cont ca inca nu a fost data rezolutia de catre parchet, as vrea sa stiu daca ar mai fi totusi posibil dupa mai multe luni sa obtin o reinnoire a acestei dovezi.

Va multumesc
Dar in cazul in care as folosi un vehicul care se incadreaza la categoria moped (sub 50cc) care in mod normal nu necesita permis de conducere (doar curs de legislatie)?
Buna ziua

In luna Ianuarie anul curent, am fost implicat intr-un accident auto, in care un alt sofer a intrat in masina pe care o conduceam si in care ma aflam alaturi de fiica si sotie. In urma accidentului, sotia si fiica au decedat iar mie, deoarece fiind internat in spital, nu am reusit sa fiu prezent la politie cand se intocmea dosarul si luau declaratiile, cel care a intrat in mine si-a aranjat nevinovatia, iar mie mi s-a deschis dosar penal. Pana la momentul in care sper ca voi reusi sa clarific lucrurile, am permisul suspendat si urmeaza sa fie anulat din cate am inteles in momentul in care cei de la procuratura inainteaza rezolutia (sau cel putin asa mi s-a spus si mie). Problema este ca din anumite motive si considerente, am totusi nevoie sa ma deplasez altfel decat pe jos sau cu mijloacele de transport in comun. Deoarece din cate am inteles mai devreme de 1 an si jumatate - 2 nu am nici o sansa sa mai urc la volan, este posibil sa dau totusi examen pentru categoria A1 - A, in acest timp si sa circul cu un vehicul din aceasta clasa?

Va multumesc