avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Compensarea perioadei pana cand se poate obtine un nou ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Compensarea perioadei pana cand se poate obtine un nou permis de conducere cu cea in care precedentul permis a fost retinut

Buna ziua

Daca intre momentul retinerii permisului de conducere si cel al anularii acestuia a trecut o perioada mai mare de 1 an (aproape 2), atunci perioada de un an de la momentul anularii acestuia pana cand se poate da din nou examen pentru un nou permis, se poate compensa cu perioada de 2 ani mai sus mentionata? Am intrebat doua surse din cadrul politiei, una a zis ca se poate alta ca nu. Cine a avut dreptate?
Tin sa mentionez ca in aceasta perioada nu s-a reinnoit/prelungit dovada niciodata.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 18:47, 18 August 2011
in lipsa unei prevederi legale exprese, nu exista posibilitatea computarii perioadei respective din perioada de anulare a permisului.

noul permis se poate obtine dupa trecerea 1 an de zile de la data raminerii definitive a sentintei, fara posibilitatea reducerii acesteia.
Nu se compenseaza nimic. Tineti cont de faptul ca aveti dreptul sa sustineti un nou examen pt obtinerea unui nou permis la trecerea unui an de la ramanerea definitiva a hotararii de anulare a permisului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis auto petre_petre petre_petre Buna ziua! adresez si eu o intrebare consultantilor de pe acest forum, sau celor ce sunt in tema: am fost depistat in trafic conducand un autoturism sub ... (vezi toată discuția)
Inchisoare cu suspendare pentru alcoolemie andreearoxanabunescu andreearoxanabunescu sentinta data ptr o alcolemie de 0,66 in aer expirat este de 1 an cu suspendare . as dori sa stiu daca timpul care a trecut pana la aceasta sentinta se ia in ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat si dosar penal claudia72 claudia72 Buna ziua , Am un coleg caruia i s-a retinut permisul de conducere pentru viteza pentru 30 zile cu dovada de 15 zile. Dupa 5 zile de la expirarea dovezii s-a ... (vezi toată discuția)