avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat si dosar penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat si dosar penal

Buna ziua ,
Am un coleg caruia i s-a retinut permisul de conducere pentru viteza pentru 30 zile cu dovada de 15 zile. Dupa 5 zile de la expirarea dovezii s-a urcat la volan fara permis si binenteles ca la prins politia si i la ridicat fara drept de condus si dosar penal. Imi puteti spune ce se intampla cu permisul lui??
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 16:06, 15 Martie 2012
daca va fi condamnat de catre instanta penala, permisul va fi anulat.
poate obtine un nou permis auto dupa trecerea unei perioade de timp de 6 luni (de la data executarii pedepsei cu inchisoarea) sau 1 an (de la data raminerii definitive a sentintei penale daca executarea pedepsei va fi suspendata de instanta).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere cu permis suspendat Gascoigne Gascoigne Salut! Am avut permisul suspendat pe 30 de zile pt depasire pe linie continua , m-am urcat la volan si am fost prins , zero alcool , acum am dosar penal . ... (vezi toată discuția)
Prins de politia cu permis suspendat csongi1985 csongi1985 buna am o lamurire in data de 1 mai 2015 am mi sa suspendat permisul pe30de zile pentru ca am trecut pe culoarea rosie am primit o dovada pana in 15mai si in ... (vezi toată discuția)
Condamnare pentru alcool la volan eleniitugui eleniitugui Buna ziua, Pe 10.08.2012 am fost prins la volan cu o alcoolemie de 0.85 . Politistul mi-a lasat permisul de conducere in continuare cerandu-mi mita ca sa ... (vezi toată discuția)