avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Condamnare pentru alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Condamnare pentru alcool la volan

Buna ziua,

Pe 10.08.2012 am fost prins la volan cu o alcoolemie de 0.85 . Politistul mi-a lasat permisul de conducere in continuare cerandu-mi mita ca sa nu-mi intocmeasca dosar penal. Pe 13.08.2012 am plecat in cursa, meseria mea este de sofer profesionist, si pe traseu m-a oprit radarul avand o viteza de 55 km/h si a constatat ca in baza de date avea permisul suspendat. Pt prima contraventie am fost judecat si am primit o condamnare de 3 luni cu suspendare in data de 14.01.2013. Pentru cea de a doua fapta voi fi audiat in data de 17.09.2013 - obiectul cauzei (O.U.G nr. 195/2002) art 86 al.2.
Ce pedeapsa pot primi? Se cumuleaza pedepsele?Cand pot da din nou de permis?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 12:20, 31 Iulie 2013
Codul penal:

Art. 85. - Daca se descopera ca cel condamnat mai savarsise o infractiune inainte de pronuntarea hotararii prin care s-a dispus suspendarea sau pana la ramanerea definitiva a acesteia, pentru care i s-a aplicat pedeapsa inchisorii chiar dupa expirarea termenului de incercare, suspendarea conditionata a executarii pedepsei se anuleaza, aplicandu-se, dupa caz, dispozitiile privitoare la concursul de infractiuni sau recidiva.
Anularea suspendarii executarii pedepsei nu are loc, daca infractiunea care ar fi putut atrage anularea a fost descoperita dupa expirarea termenului de incercare.
In cazurile prevazute in alin. 1, daca pedeapsa rezultata in urma contopirii nu depaseste 2 ani, instanta poate aplica dispozitiile art. 81. In cazul cand se dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei, termenul de incercare se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii prin care s-a pronuntat anterior suspendarea conditionata a executarii pedepsei.

Va veti putea prezenta la examenul pentru dobandirea permisului dupa 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2013
Lăzăruţiu Lucian, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de incercare MihaiIancu MihaiIancu Buna ziua ! am si eu o nelamurire si va multumesc anticipat pentru raspunsuri..se poate da pedeapsa cu executare dupa terminarea termenului de incercare ? sau ... (vezi toată discuția)
Anularea suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere in cazurile de concurs de infractiuni pici80 pici80 in cazurile de concurs de infractiune in fiecare data sunt aplicabile dispoziţiile art. 85 alin. 1 Cod penal, privind anularea suspendării condiţionate a ... (vezi toată discuția)
Termen de incercare dharalamb dharalamb - pentru o pedeapsa cu condamnare 3 ani cu suspendare pe termen de incercare de 5 ani, care este perioada dupa care se reabiliteaza condamnatul? - pedeapsa a ... (vezi toată discuția)