Pe 10.08.2012 am fost prins la volan cu o alcoolemie de 0.85 . Politistul mi-a lasat permisul de conducere in continuare cerandu-mi mita ca sa nu-mi intocmeasca dosar penal. Pe 13.08.2012 am plecat in cursa, meseria mea este de sofer profesionist, si pe traseu m-a oprit radarul avand o viteza de 55 km/h si a constatat ca in baza de date avea permisul suspendat. Pt prima contraventie am fost judecat si am primit o condamnare de 3 luni cu suspendare in data de 14.01.2013. Pentru cea de a doua fapta voi fi audiat in data de 17.09.2013 - obiectul cauzei (O.U.G nr. 195/2002) art 86 al.2.
Ce pedeapsa pot primi? Se cumuleaza pedepsele?Cand pot da din nou de permis?
Multumesc anticipat
Art. 85. - Daca se descopera ca cel condamnat mai savarsise o infractiune inainte de pronuntarea hotararii prin care s-a dispus suspendarea sau pana la ramanerea definitiva a acesteia, pentru care i s-a aplicat pedeapsa inchisorii chiar dupa expirarea termenului de incercare, suspendarea conditionata a executarii pedepsei se anuleaza, aplicandu-se, dupa caz, dispozitiile privitoare la concursul de infractiuni sau recidiva.
Anularea suspendarii executarii pedepsei nu are loc, daca infractiunea care ar fi putut atrage anularea a fost descoperita dupa expirarea termenului de incercare. In cazurile prevazute in alin. 1, daca pedeapsa rezultata in urma contopirii nu depaseste 2 ani, instanta poate aplica dispozitiile art. 81. In cazul cand se dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei, termenul de incercare se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii prin care s-a pronuntat anterior suspendarea conditionata a executarii pedepsei.
Va veti putea prezenta la examenul pentru dobandirea permisului dupa 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.
Termen de incercare
dharalamb
- pentru o pedeapsa cu condamnare 3 ani cu suspendare pe termen de incercare de 5 ani, care este perioada dupa care se reabiliteaza condamnatul?
- pedeapsa a ... (vezi toată discuția)