avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... termen de incercare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

termen de incercare

- pentru o pedeapsa cu condamnare 3 ani cu suspendare pe termen de incercare de 5 ani, care este perioada dupa care se reabiliteaza condamnatul?
- pedeapsa a devenit definitiva in oct 2009.
- au aparut schimbari de la acea data care ar permite o "revizuire" a termenului de incercare (daca este posibil acest lucru)?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 14:26, 1 August 2012
Codul penal:

ART. 86
Reabilitarea în cazul suspendării condiţionate a executării pedepsei
Dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept.

Termenul de reabilitare se implineste in octombrie 2014.

Nu este posibila revizuirea termenului de incercare.
multumesc!

- daca se judeca o cauza a unei fapte produse inaintea faptei pentru care a primit condamnarea cu suspendare, suspendarea se poare revoca (in cazul in care primeste o noua condamnare)?
ART. 85
Anularea suspendării pentru infracţiuni săvârşite anterior
Dacă se descoperă că cel condamnat mai săvârşise o infracţiune înainte de pronunţarea hotărârii prin care s-a dispus suspendarea sau până la rămânerea definitivă a acesteia, pentru care i s-a aplicat pedeapsa închisorii chiar după expirarea termenului de încercare, suspendarea condiţionată a executării pedepsei se anulează, aplicându-se, după caz, dispoziţiile privitoare la concursul de infracţiuni sau recidivă.
Anularea suspendării executării pedepsei nu are loc, dacă infracţiunea care ar fi putut atrage anularea a fost descoperită după expirarea termenului de încercare.
În cazurile prevăzute în alin. 1, dacă pedeapsa rezultată în urma contopirii nu depăşeşte 2 ani, instanţa poate aplica dispoziţiile art. 81. În cazul când se dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei, termenul de încercare se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a pronunţat anterior suspendarea condiţionată a executării pedepsei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de incercare MihaiIancu MihaiIancu Buna ziua ! am si eu o nelamurire si va multumesc anticipat pentru raspunsuri..se poate da pedeapsa cu executare dupa terminarea termenului de incercare ? sau ... (vezi toată discuția)
Citatie valentin_matei2003 valentin_matei2003 Buna ziua am primit acasa urmatoarea citatie : Prin prezenta,in baza dispozitiilor art 359 al.2 cod procedura penala si in conformitate cu dispozitiile ... (vezi toată discuția)
Mai multe suspendari? Gherman Adrian Gherman Adrian Buna ziua Am si eu o intrebare dac cineva a fost condamnat cu suspendare ce sanse are sa mai primeasca alta. Faptele toate sunt inainte de a avea ... (vezi toată discuția)