avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mai multe suspendari?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mai multe suspendari?

Buna ziua
Am si eu o intrebare dac cineva a fost condamnat cu suspendare ce sanse are sa mai primeasca alta.
Faptele toate sunt inainte de a avea suspendarea prin hotarare definitiva.
daca exista maimulte fapte pe rol cate suspendari poate lua o persoana.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:02, 15 Februarie 2011
Conform legii, daca pedeapsa rezultanta in urma contopirii nu ar depasi 2 ani, s-ar putea dispune iarasi suspendarea, cele 2 pedepse uramand a se contopi.Aceasta in urma anularii primei pedepse cu suspendare.
Insa cum dvs. ati comis mai multe infractiuni, nu stiu de care si in ce imprejurari, nu vad o pedeapsa rezultanta care sa nu depaseasca 2 ani.
Ultima modificare: Marți, 15 Februarie 2011
ContSters181996, utilizator
Codul penal:

Art. 83. - Revocarea în cazul savârsirii unei infractiuni

Daca în cursul termenului de încercare cel condamnat a savârsit din nou o infractiune, pentru care s-a pronuntat o condamnare definitiva chiar dupa expirarea acestui termen, instanta revoca suspendarea conditionata, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeste cu pedeapsa aplicata pentru noua infractiune.

Revocarea suspendarii pedepsei nu are loc însa, daca infractiunea savârsita ulterior a fost descoperita dupa expirarea termenului de încercare.

Daca infractiunea ulterioara este savârsita din culpa, se poate aplica suspendarea conditionata a executarii pedepsei chiar daca infractorul a fost condamnat anterior cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei. În acest caz nu mai are loc revocarea primei suspendari.

La stabilirea pedepsei pentru infractiunea savârsita dupa ramânerea definitiva a hotarârii de suspendare nu se mai aplica sporul prevazut de lege pentru recidiva.



Art. 84. – Revocarea în cazul neexecutãrii obligatiilor civile

Dacã pânã la expirarea termenului de încercare condamnatul nu a îndeplinit obligatiile civile stabilite prin hotãrârea de condamnare, instanta dispune revocarea suspendãrii executãrii pedepsei, afarã de cazul când cel condamnat dovedeste cã nu a avut putinta de a îndeplini acele obligatii.



Art. 85. - Anularea suspendarii pentru infractiuni savârsite anterior

Daca se descopera ca cel condamnat mai savârsise o infractiune înainte de pronuntarea hotarârii prin care s-a dispus suspendarea sau pâna la ramânerea definitiva a acesteia, pentru care i s-a aplicat pedeapsa închisorii chiar dupa expirarea termenului de încercare, suspendarea conditionata a executarii pedepsei se anuleaza, aplicându-se, dupa caz, dispozitiile privitoare la concursul de infractiuni sau recidiva.

Anularea suspendarii executarii pedepsei nu are loc, daca infractiunea care ar fi putut atrage anularea a fost descoperita dupa expirarea termenului de încercare.

În cazurile prevazute în alin. 1, daca pedeapsa rezultata în urma contopirii nu depaseste 2 ani, instanta poate aplica dispozitiile art. 81. În cazul când se dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei, termenul de încercare se calculeaza de la data ramânerii definitive a hotarârii prin care s-a pronuntat anterior suspendarea conditionata a executarii pedepsei.

deci sa inteleg daca o persoana are 2 ani cu suspendare definitiv iar acum pe rol un dosar la tribunal a primit 4 ani cu suspendare acum va fi la curtea de apel, atunci daca ramane 4 ani definitiv la curtea de apel risca inchisoare?
Vedeti ca din cei 4 ani 2 ani s-ar putea sa fie termen de incercare, pedeapsa in sine fiind tot 2 ani.In apel nu i se poate agrava pedeapsa.
Poate nu m-am exprimat clar
2 ani definitiv + 2 ani incercare.
iar cauza de la curtea de apel atacata sentita tribunal prin care s-a dat 4 ani + 2 de incercare
si persoana mai are pe rol dar tot fapte petrecute inainte de a fi primacondamnare definitiva
Intrebarea era cate suspendari poate primi este vorba despre un prieten

Alte discuții în legătură

Termen de incercare MihaiIancu MihaiIancu Buna ziua ! am si eu o nelamurire si va multumesc anticipat pentru raspunsuri..se poate da pedeapsa cu executare dupa terminarea termenului de incercare ? sau ... (vezi toată discuția)
Termen de incercare dharalamb dharalamb - pentru o pedeapsa cu condamnare 3 ani cu suspendare pe termen de incercare de 5 ani, care este perioada dupa care se reabiliteaza condamnatul? - pedeapsa a ... (vezi toată discuția)
Se poate revoca suspendarea? eduardlucian eduardlucian Buna tuturor! In cazul in care un minor a fost condamnat intr-un dosar pt furt calificat in forma continuata la 4 ani \\"cu suspendare\\" (nu a ... (vezi toată discuția)