avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Activitate marcmihaela

Activitate marcmihaela

Răspuns la discuția salariu neplatit
a reusit in sfarsit dupa mai multe amenintari sa isi recupereze jumatate din bani iar cealalta jumatate a spus ca o va primi in ianuarie.au fost pana la urma de acord sa ii dea si somaj dar din ianuarie ,dupa sarbatori ca a zis ca acum nu mai are timp sa mearga sa depuna actele.sa speram ca asa va fi pana la urma.
va multumesc pentru sfaturi tuturor.
craciun fericit si un an nou mult mai bun decat acesta.
Răspuns la discuția salariu neplatit
multumesc mult pentru sfat
buna seara,
sotul meu lucreaza la o firma de transporturi cu carte de munca.dupa cum este practica celor mai multi din romania pe carta de munca are salariul minim ,iar in realitate salariul este mai mare.salariul ii este platit o singura data pe luna pe data de 17.din data de 10 decembrie seful lui nu l-a mai trimis in nici o cursa pe motiv ca nu are.dar de la colegii lui a aflat ca pe masina pe care el lucra lucreaza altcineva ,un nou angajat.a tot incercat sa vorbeasca cu seful dar acesta nu prea isi face timp.intr-un final ieri s-a sincisit sa ii raspunda la telefon mai ales ca trebuia sa ii plateasca si salariul.aseara a fost acasa la el (acolo este sediul firmei ) sa isi ia banii de la sotia lui.ea se ocupa de aceste lucru.in momentul in care a ajuns a avut o foarte mare surpriza.aceasta il asteapta cu toate actele pregatite pentru ca el sa isi dea demisia conform art 55,adica acordul partilor.in momentul in care sotul meu a refuzat acest lucru pe motiv ca el nu vrea sa isi dea demisia si ia spus ca daca vrea sa il dea afara sa ii desfaca contractul de munca conform art 65 si sa i se acorde somaj si tot ce impune acest lucru.asta a infuriat-o foarte tare pe doamna patroana si ia spus ca ea nu accepta asa ceva si ca nu este de acord si in cazul acesta nu ii da nici un salariu si ca sa vina in ianuarie si pana atunci sa se mai gandeasca.dupa ce a plecat de la ea la sunat pe sef.....surpriza chipurile acesta nu stia nimik.....a spus ca vb cu sotia si il suna inapoi.la sunat "doamna patroana" si ia spus ca o sa ii dea somaj din data de 1 ianuarie ca acum sunt sarbatorile si ca nu mai are timp.si ca ii va incheia contractul tot de atunci.a ramas sa il sune azi sa ii spuna ce trebuie facut si sa vina sa isi ia banii.pana pe seara nu a primit nici un telefon de la nici unul dintre ei.a incercat el pe la 18.30 sa o sune si intr-un final a raspuns si a spus ca il suna intr-o jumatate de ora cand ajunge acasa.este ora 00.15 si inca nu a sunat si nici nu a mai raspuns la telefon.am vrea ca maine dimineata sa mergem la itm sa ii facem o reclamatie.vreau si eu un sfat cum sa procedam in cazul acesta?cum putem demonstra ca el avea alt salariu decat cel scris?va multumesc mult de tot si astept un raspuns.
Răspuns la discuția nelamurire privind concedierea
o sa vedem ce se poate rezolva .oricum nu vrem sa ii lasam asa usor.cu toate ca poate el ramane fara loc de munca deocamdata dar nici ei nu vor ramane nepedepsiti pentru neregulile din firma.
k am inteles.oricum nu stiu cat de mult se vrea restructurari sau ce anume se doreste dar cert este ca nu prea mi se pare normal ce fac cei de acolo de la firma.nu este totul chiar legal.mai ales ca in contract sunt trecute anumite ore de munca si acestea nu sunt respectate deloc.lucra aproape 60 de ore pe saptamana sau chiar mai mult si nu se plateau ore suplimentare.
nu la asta exact m-am referit.am vrut sa spun ca nu stie inca daca firma il concediaza sau il obliga sa isi dea demisia cu preaviz.
bun am inteles.dar in cazul in care nu ii dau ei perioada de preaviz ci il pune pe el sa faca acest lucru adica cu alte cuvinte sa isi dea demisia cum se poate proceda ?
vreau sa mai mentionez ca sotul are contract de munca de 8 ore pe zi,40 de ore pe saptamana dar el depasea cu nmult acest orar.cele 40 de ore el le facea cam in trei zile.cu toate cu lucra chiar si 6 zile pe saptamana.se poate dovedi cu foi de parcurs.