vreau sa mai mentionez ca sotul are contract de munca de 8 ore pe zi,40 de ore pe saptamana dar el depasea cu nmult acest orar.cele 40 de ore el le facea cam in trei zile.cu toate cu lucra chiar si 6 zile pe saptamana.se poate dovedi cu foi de parcurs.
Nimeni nu poate fi obligat sa demisioneze.
Daca societatea face restructurari, va informa angajatul, îi va da o perioada de preaviz (20 de zile) si ii va desface contractul de munca conform legii (art. 65 (1) din Codul muncii). In acest fel angajatul are dreptul la un salariu compensator (conform Contractului colectiv de munca la nivel national) si isi poate face formalitatile pentru somaj (bineînteles, daca sunt indeplinite contitiile cerute pentru plata indemnizatiei de somaj).
bun am inteles.dar in cazul in care nu ii dau ei perioada de preaviz ci il pune pe el sa faca acest lucru adica cu alte cuvinte sa isi dea demisia cum se poate proceda ?
Întrucât termenul de preaviz în cazul demisiei este prevăzut de lege în favoarea angajatorului, numai acesta poate renunţa la beneficiul lui.
Preavizul operează în virtutea legii, chiar dacă nu a fost menţionat de salariat în demisia sa.
1. Initiativa concedierii o are angajatorul, prin urmare sotul dvs nu poate decat sa astepte instiintarea de preaviz din partea angajatorului.
2. In cazul demisiei, initiativa incetarii c.i.m. o are salariatul deoarece demisia este actul unilateral de voinţă a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz.
3. Daca isi va da demisia nu va beneficia de somaj.