avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Activitate oanaci

Activitate oanaci

Am garantat un imprumut al unui prieten cu apartamentul. Acest prieten mai avea alte imprumuturi. A intarziat cu plata, iar banca a trimis dosarul de executare silita la executor fara sa ma anunte de intarzierile la plata ratelor. Nu trebuia sa mi se dea posibilitatea sa achit eu ratele aferente imprumutului pe care l-am garantat? Pot actiona in instanta banca? Dosarul este la executor.
Răspuns la discuția Executare silita
Problema este ca daca vrem sa achitam expres sumele restante la acest credit banca ia suma pe care credit vrea. Explicatia consilierului de la banca a fost ca plata se face pe "total client", ca exista doar un cont comun tutturor creditelor. probabil asta este politica bancii.
Credeti ca este posibil, conform legii, sa putem achita doar la acest credit??
Fratele meu are la o banca doua credite impotecare. Pentru unul din acestea, de valoare mai mica, a garantat mama mea cu apartamentul. In prezent banca vrea sa-l execute silit ambele credite doar pe apartamentul mamei. Are voie conform legii ??
Daca mama mea ar dori sa preia creditul credeti ca este posibil? Cum ar trebui sa procedeze??