avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Drepturile garantului ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Drepturile garantului ipotecar

Am garantat un imprumut al unui prieten cu apartamentul. Acest prieten mai avea alte imprumuturi. A intarziat cu plata, iar banca a trimis dosarul de executare silita la executor fara sa ma anunte de intarzierile la plata ratelor. Nu trebuia sa mi se dea posibilitatea sa achit eu ratele aferente imprumutului pe care l-am garantat? Pot actiona in instanta banca? Dosarul este la executor.
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 06:48, 23 Iulie 2010
Banca are dreptul, in caz de neexecutare a obligatiei principale, sa urmareasca direct pe fidejusor pentru executarea creantei.
Verificati contractul de imprumut pentru a stabili daca banca avea o astfel de obligatie. De obicei contractele nu prevad o astfel de obligatie...
Din punct de vedere moral poate ca "prietenul" ar fi fost cel care ar fi trebuit sa va instiinteze despre imposibilitatea platii ratelor.
Aveti insa si dreptul si posibilitatea sa va intoarceti impotriva debitorului principal ("prietenul") pentru recuperarea sumelor avansate in vederea stingerii obligatiei principale si pentru dobanzile la sumele platite creditorului.
Luati legatura cu executorul si stabiliti modalitatile de stingere a debitului!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fidejusori getuta getuta Buna seara . Pot fi numita fidejusor daca nu am domiciliul in teritoriul jurisdictional al tribunalului judetean la care trebuie sa se dea obligatia ? (vezi toată discuția)
Rezolvare leasing ONU EMIL ONU EMIL Ce se intampla daca adm. unei soc.(care este si fidejusor) nu returneaza bunurile soc. de leasing in val. de 200.000 EUR .Adm. are ca pers fizica un teren de ... (vezi toată discuția)
Datorii acumulate - banca silvia99 silvia99 va rog frumos, in cazul in care cineva inceteaza sa iti mai plateasca rata/ratele la banca, dar nu are niciun bun si nicio proprietate, ce i se intampla?mai ... (vezi toată discuția)