Fratele meu are la o banca doua credite impotecare. Pentru unul din acestea, de valoare mai mica, a garantat mama mea cu apartamentul. In prezent banca vrea sa-l execute silit ambele credite doar pe apartamentul mamei. Are voie conform legii ??
Daca mama mea ar dori sa preia creditul credeti ca este posibil? Cum ar trebui sa procedeze??
Depinde de ce e scris in contractele de credit. In principiu se ajunge la astfel de situatii in momentul in care ratele nu sunt platite. Pentru creditul cel mic la care s-a garantat cu apartamentul se poate executa bunul. Pentru celalalt credit nu cred ca se poate. Important este sa platiti ratele restante mai ales la creditul ipotecar. Nu este necesar sa preia mama dvs. creditul. Ii dati banii respectivi fratelui iar el va plati sau platiti direct dvs in numele lui. Daca ii preluati creditul atunci veti avea de plata si comisioanele respective, bani pe care ii puteti folosi la plata ratelor.
Problema este ca daca vrem sa achitam expres sumele restante la acest credit banca ia suma pe care credit vrea. Explicatia consilierului de la banca a fost ca plata se face pe "total client", ca exista doar un cont comun tutturor creditelor. probabil asta este politica bancii.
Credeti ca este posibil, conform legii, sa putem achita doar la acest credit??
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pot scapa de banca?
gianis
Mi s-a facut o propunere si vreau sa inteleg daca se poate:
Am un credit ipotecar.
Eu vreau sa vand apartamentul ce face obiectul impotecii si sa achit ... (vezi toată discuția)