avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Fratele meu are la o banca doua credite impotecare. Pentru unul din acestea, de valoare mai mica, a garantat mama mea cu apartamentul. In prezent banca vrea sa-l execute silit ambele credite doar pe apartamentul mamei. Are voie conform legii ??
Daca mama mea ar dori sa preia creditul credeti ca este posibil? Cum ar trebui sa procedeze??
Cel mai recent răspuns: oanaci , utilizator 12:29, 20 Iulie 2010
Depinde de ce e scris in contractele de credit. In principiu se ajunge la astfel de situatii in momentul in care ratele nu sunt platite. Pentru creditul cel mic la care s-a garantat cu apartamentul se poate executa bunul. Pentru celalalt credit nu cred ca se poate. Important este sa platiti ratele restante mai ales la creditul ipotecar. Nu este necesar sa preia mama dvs. creditul. Ii dati banii respectivi fratelui iar el va plati sau platiti direct dvs in numele lui. Daca ii preluati creditul atunci veti avea de plata si comisioanele respective, bani pe care ii puteti folosi la plata ratelor.
Ultima modificare: Marți, 20 Iulie 2010
S.C. CRUCERU CONTAB S.R.L. - BRASOV, Mediator
Problema este ca daca vrem sa achitam expres sumele restante la acest credit banca ia suma pe care credit vrea. Explicatia consilierului de la banca a fost ca plata se face pe "total client", ca exista doar un cont comun tutturor creditelor. probabil asta este politica bancii.
Credeti ca este posibil, conform legii, sa putem achita doar la acest credit??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot scapa de banca? gianis gianis Mi s-a facut o propunere si vreau sa inteleg daca se poate: Am un credit ipotecar. Eu vreau sa vand apartamentul ce face obiectul impotecii si sa achit ... (vezi toată discuția)
O portita pt achizitionarea unui alt imobil curucle curucle in vara anului 2008 am facut un credit ipotecar pe 38 de ani in valoare de 96000 de chf, iar codebitor a fost tatal meu care este pensionar. La inceput am ... (vezi toată discuția)
Neplata unei rate - executare silita villly85 villly85 Parintii mei au luat un credit imobiliar acum 4 ani. In luna decembrie 2010, mama nu a platit rata, urmand ca in luna ianuarie si februarie 2011 sa le ... (vezi toată discuția)