avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Neplata unei rate - executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Neplata unei rate - executare silita

Parintii mei au luat un credit imobiliar acum 4 ani. In luna decembrie 2010, mama nu a platit rata, urmand ca in luna ianuarie si februarie 2011 sa le plateasca normal. Pe 4 martie au sunat de la banca (cred) si au spus ca au fost trecuti pe lista rau-platnicilor si ca in termen de 6 luni trebuie achitata toata suma ramasa (40.000 RON - bani pe care nu au de unde sa ia), daca nu, le pune sechestru pe apartament.

Nu pare absurd ? Ce se poate face pentru a evita sechestrul ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MONICA ROXANA Voinea , Consultant credite si finantari 23:37, 6 Martie 2011
incercati sa renegociati cu banca o reesalonare. Nu au interes sa va execute , deoarece nu-si recupereaza creditul. Desigur ca va pot si executa...dar sunt sute de mii de cazuri ca ale dvs. si , din cat evedeti tot ii amana sa nu vanda ieftin.
intrebare:parintii dvs au achitat ratele aferente lunilor ian februarie 2011?
gabriel z a scris:

intrebare:parintii dvs au achitat ratele aferente lunilor ian februarie 2011?

nu aveau cum sa achite ratele aferente lunilor ian si feb 2011, atat timp cat, cea din dec 2010 era la restanta. In momentul in care, debitorul depune in contul sau curent o suma de bani, banca procedeaza la plata comisioanelor restante, a dobanzilor restante si a ratelor restante, in ordinea vechimii lor, conform normelor bancare in vigoare, apoi ramburseaza datoria curenta. in martie 2011, debitorul a inregistrat un serviciu al datoriei de 90 de zile, motiv suficient ca banca sa poata vinde creanta sa unei societati de recuperare creante sau sa treaca la valorificarea garantiilor constituite in favoarea sa. asadar, debitorul trebuie sa incerce sa gaseasca resurse de a achita restantele, incepand cu cele mai vechi catre cele la zi, pentru a reduce serviciul anual al datoriei sub 90 de zile. oricum, pentru acest eveniment, debitorul a fost raportat in toate bazele de date: CRB, biroul de credit, s.a.m.d. :)
Ultima modificare: Duminică, 6 Martie 2011
MONICA ROXANA Voinea, Consultant credite si finantari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit - cesionat unei societati recuperari creante criss_dv criss_dv Buna ziua,ieri am primit o notificare de la aceasta firma ca trebuie sa achit in 15 zile calendaristice suma de 41000euro sau ma executa silit.Nu am semnat ... (vezi toată discuția)
Rate credit neplatite-consecinte? mdcafter mdcafter Buna ziua... Tatal meu are doua imprumuturi... unu este la [BANCA1] (este cu el la zi),iar altu este la [BANCA2] (nu la mai platit de 3 luni) asta de la ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare!!!!!!!!! oana_81 oana_81 exista vreo varianta sa trec de la firma de recuperare inapoi la banca? (vezi toată discuția)