avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Activitate Aaurica75

Activitate Aaurica75

Sora mea traieste in concubinaj cu o persoana foarte violenta. Are 3 copii cu acesta si obisnuieste sa o bata ingrozitor. O lasa aproape inconstienta, dar de fiecare data ea se intoarce la el. Sunt foarte ingrijorata sa nu pateasca ceva sora mea. De data aceasta si-a batut proprii copii iar ea arata mai rau ca niciodata, sangereaza chiar si pe urechi. Unuia i-a rupt mana (voia sa-i taie mainile dar sora mea i-a luat apararea). El a mai facut inchisoare pentru vatamare corporala de doua ori. Ea pare ca nu intelege gravitatea situatiei si pericolul la care ii expune pe acei copii, parca e dependenta de el. Nu-mi pot da seama din ce motive se tot intoarce la el. (Nu munceste, obisnuieste sa bea sa fumeze... practic ea isi intretine si copii si barbatul)
As dori sa stiu daca e ceva ce pot face pentru ca mi-e teama ca la o viitoare bataie o va lasa fara rasuflare. Exista vreun loc unde as putea apela? Ce masuri se pot lua impotriva acestui pericol? Cu ce as putea sa-i ajut ca macar copii sa nu mai traiasca acest cosmar?
justicemn a scris:

Toti mostenitorii trebuie sa fie legal citati, copiii au drepturi egale la mostenire. Daca unul renunta, partea sa profita celorlalti mostenitori in virtutea dreptului de acrescamant.

Dar daca eu nu stiu nimic despre deschiderea partajului. Ceilalti mi-au cerut actele iar eu nu stiu ce au de gand.
Dupa moartea tatalui daca unul dintre copii nu se prezinta la tribunal la impartirea mostenirii, mai are dreptul la partea sa sau daca se va putea deschide partajul fara acesta? Daca unul renunta la partea sa in favoarea altuia cum se va face impartirea?