avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Violenta domestica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Violenta domestica

Sora mea traieste in concubinaj cu o persoana foarte violenta. Are 3 copii cu acesta si obisnuieste sa o bata ingrozitor. O lasa aproape inconstienta, dar de fiecare data ea se intoarce la el. Sunt foarte ingrijorata sa nu pateasca ceva sora mea. De data aceasta si-a batut proprii copii iar ea arata mai rau ca niciodata, sangereaza chiar si pe urechi. Unuia i-a rupt mana (voia sa-i taie mainile dar sora mea i-a luat apararea). El a mai facut inchisoare pentru vatamare corporala de doua ori. Ea pare ca nu intelege gravitatea situatiei si pericolul la care ii expune pe acei copii, parca e dependenta de el. Nu-mi pot da seama din ce motive se tot intoarce la el. (Nu munceste, obisnuieste sa bea sa fumeze... practic ea isi intretine si copii si barbatul)
As dori sa stiu daca e ceva ce pot face pentru ca mi-e teama ca la o viitoare bataie o va lasa fara rasuflare. Exista vreun loc unde as putea apela? Ce masuri se pot lua impotriva acestui pericol? Cu ce as putea sa-i ajut ca macar copii sa nu mai traiasca acest cosmar?
Cel mai recent răspuns: ContSters220718 , utilizator 23:51, 5 Septembrie 2011
Veti gasi raspunsuri pertinente la situatia descrisa de Dvs. si in linkul de mai jos:

www.avocatnet.ro/content/for...

Daca sora Dvs.- aflata intr-o dependenta...emotionala care frizeaza patologicul (scuzati-mi observatia) de despotul ei - nu ia atitudine, probabil ca Dvs. sunteti persoana care va trebui sa masuri, mai ales pentru ca trebuie sa va ganditi la siguranta copiilor care sunt implicati.
In ce-i priveste pe copii puteti sesiza directia pentru protectia copilului din localitatea in care locuiesc copiii (daca exista) daca nu pe cea de la nivel de judet ... problema e sa se confirme cele sesizate de d-voastra ...in cazul in care aceste aspecte sunt dovedite acestia pot lua eventuale masuri.
In ce o priveste pe sora d-voastra nu prea puteti face mare lucru ... decat sa o faceti sa inteleaga ca nu e persoana potrivita pentru ea ... in rest, sesizarea organelor de urmarire penala o poate face doar ea; si ar fi bine daca s-ar prezenta la medicul legist care ii va elibera certificat medico-legal.
Sesizati Directia de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului.
O puteti face fie telefonic la nr. de urgenta ( unde pot fisesizate cazurile de maltratare a minorilor ) pe care il are fiecare directie sau in scris.
Mai aveti de asemenea posibilitatea sa sunati la :
Telefonul Copilului-0800.030.444-apel gratuit din toate retelele fixe si mobile.
Daca sora dvs. nu constientizeaza ca isi pune in pericol nu numai propria viata dar si pe cea a micutilor, atunci inseamna ca ea trebuie sa primeasca un ajutor specializat, respectiv unul al unui psiholog, desigur daca dvs. veti reusi sa o convingeti in acest sens.
De asemenea, sora dvs.poate sa plece cu copii la un centru specializat pentru victimele violentei domestice, unde va primi macar pentru o perioada adapost si consiliere.
Desigur un certificat medico-legal si o plangere penala pentru vatamare corporala sau vatamare corporala grava ( in functie de nr. de ingrijiri medicale ce vor fi stabilite) ar fi mai mult decat utila, acum insa ramane sa analizati si sa actionati in consecinta.
Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
de ce nu pleaca sora cu copiii?
chiar nu inteleg
ziua munceste si vine acasa cu mancare si bani sa fie batuta?
de ce?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune flodin47 flodin47 Sora mea traieste in concubinaj cu un individ care la varsta de 61 ani nu are nimic nici macar pensie.A batut-o pe sora mea (eu si sora fiind propietari) si ia ... (vezi toată discuția)
Divort cu copii (sotul nu doreste semnarea actelor) Anddar Anddar Buna ziua! As dori si eu un sfat in legatura cu cele descrise mai jos: Sora mea e in proces de divort (din aprilie 2013) cu sotul ei care nu a dorit sub nici ... (vezi toată discuția)
Violenta in scoala. ce masuri pot fi luate in cazul unui elev violent? danutzik danutzik Buna ziua ! Copilul meu a fost batut in scoala ,in timpul unei pauze ,de un altul de la alta clasa ,acesta din urma este cunoscut in scoala ca un \\"copil ... (vezi toată discuția)