avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agresiune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agresiune

Sora mea traieste in concubinaj cu un individ care la varsta de 61 ani nu are nimic nici macar pensie.A batut-o pe sora mea (eu si sora fiind propietari) si ia strigat vorbe grele.Sora a sunat pe fiul ei si atunci eu am mers cu fiul la tara sa vedem care este situatia(noi locuind in Bucuresti) spiritele sau incins si a rezultat 2 coaste rupte acelui individ s-a chemat salvare,politie .Internat in spital a stat 9 zile si zice el ca are concediu medical alte 25 de zile .Astazi a scos si certificat medico-legal si ne solicita sa-i platim 2000 lei sa plateasca spitalul si 15.000 lei despagubiri .Cum credeti ca este mai bine sa-l lasam sa ne judecam ca el nu are nici un martor,noi avem martori ca a batut-o pe sora mea. Sant constient ca nu trebuia sa ne facem singuri dreptate dar fapta s-a consumat si trebuie sa respectam hotararea instantei .Ce ne putem alege din toata povestea asta .Va multumesc
Cel mai recent răspuns: catalin2832 , utilizator 21:59, 26 Iunie 2012
Dacă alegeţi varianta în care să vă judecaţi, aţi putea, pe lângă plata despăgubirilor, să vă alegeţi şi cu o pedeapsă pentru vătămarea corporală a victimei .
Depinde de dvs. doar. Câte zile de îngrijiri medicale a primit victima? Cele scrise în certificatul medico-legal, nu zilele de spitalizare şi concediu medical.
Probarea unei infractiuni nu se face exclusiv cu martori. Eu zic ca este mai bine sa va impacati cu partea-vatamata pentru ca urmarile unei eventuale plangeri penale formulate de acesta nu vor fi chiar placute pentru dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala alina_sorina19 alina_sorina19 Buna,fratele meu a fost amenintat mai demult de un baiat si acum cateva seri l-au asteptat si l-au batut.A ajuns la spital cu fractura de maxilar(i l-au ... (vezi toată discuția)
Persoana batuta flodin47 flodin47 Un individ a batut o persoana incat ia rupt 2 coaste ,persoana s-a internat in spital de catre un echipaj al salvari.A sat in spital 7 zile si apoi s-a ... (vezi toată discuția)
Contestare certificat medico-legal alessia-stefania alessia-stefania in cate zile se poate contesta un certificat medico-legal?zilele de spitalizare se aduna cu cele de la legist?ms (vezi toată discuția)