avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Violenta in scoala. Ce masuri pot fi luate in cazul ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Violenta in scoala. Ce masuri pot fi luate in cazul unui elev violent?

Buna ziua ! Copilul meu a fost batut in scoala ,in timpul unei pauze ,de un altul de la alta clasa ,acesta din urma este cunoscut in scoala ca un "copil problema ", are deja nota scazuta la purtare ,fiind foarte violent cu ceilalti copii . Am vorbit cu directoarea scolii si mi-a spus ca nu are ce sa-i faca decat sa-i scada nota la purtare . Acest copil este un pericol pt siguranta celorlalti elevi . Dupa loviturile primite , copilul meu nu a mai putut respira si a fost chemata o ambulanta la scoala . Directoare mi-a spus ca nu poate sa- exmatriculeze , nu are voie ,si ca nu mai exista scoala de corectie . Atunci ,va intreb si pe d-vs , nu se poate scapa de astfel de copii din scoli , nu se pot lua si alte masuri in privinta violentei in scoli ? Multumesc !
Va trebui sa sesizati organele de politie si Inspectoratul Scolar si Autoritatea Tutelara.

Este inadmisibil de tolerat un astfel de comportament.

Atitudinea directoarei si raspunsul dat, mi se pare ofensator!
Car3men a scris:

Atitudinea directoarei si raspunsul dat, mi se pare ofensator!

Eu de fapt cred ca raspunsul d-nei directoare este destul de bun,nicidecum ofensator ! E usor sa spuneti ca raspunsul d-nei directoare este ofensator.
Daca dvs ati fi directoare ce masuri ati lua si cum ati proceda?
Ce putea sa faca d-na directoare decat sa scada nota la purtare?
- Daca l-ar bate pe elev,parintii elevului ar da scoala si pe d-na directoare in judecata.
- Daca i-ar interzice sa nu mai vina la scoala,nu are voie sa nu-l primeasca.

Problema este ca alesii nostri au promulgat astfel de legi,incat nu ai dreptul sa-i aplici unui copil pedeapsa corporala. Eu sunt de acord cu d-na directoare,adica : Nu am ce sa-i fac unui astfel de copil,decat sa-scad nota la purtare.
Parintii acelui copil vatamat,trebuie sa faca sesizare la inspectoratul scolar.
Directoarea scolii este prima care ar trebui sa anunte parintii copilului, dar in primul rand politia si tot ea are obligatia sa sesizeze si Autoritatea Tutelara.

O astfel de atitudine pasiva si resemnata in fata violentei unui copil, violenta exercitata intr-o unitate de invatamant nu este de tolerat.
Sunt cadru didactic intr-o scoala din mediul rural. Si noi ne confruntam cu un elev extrem de violent. Nimeni, nici macar directorul unitatii, nu vrea sa ia nicio masura. Este doar o chestiune de timp pana cand se va intampla ceva grav in scoala din cauza lui, insa singurul raspuns care ni se ofera este un ridicat usor din umeri si un "nu avem ce sa facem". La cine ar trebui sa apelam, in conditiile in care directorul unitatii refuza sa ia vreo masura?
Va trebui sa sesizati, in primul rand politia.

Apoi va trebui sa informati si inspectoratul scolar despre situatie.

Va trebui sa incercati sa discutati cu parintele elevului respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulament scolar ortanmariana ortanmariana Scaderea mediei la purtare a unui elev de liceu se poate ataca in instanta? Scoala este obligata sa justifice scaderea mediei la purtare atunci cand este ... (vezi toată discuția)
Copilul meu este supus zilnic bullying-ului la școală. am vorbit cu părinții copilului agresiv, dar situația nu s-a ameliorat deloc. ce demersuri trebuie să fac? cosmon2004 cosmon2004 Buna ziua, Copilul meu este supus zilnic violentelor de tip buillying!!! Am vorbit cu parintii copilului agresiv dar situatia nu s-a ameliorat deloc! Ce ... (vezi toată discuția)
Nota doi la purtare darina2006 darina2006 Fiului meu i-a fost scazuta nota la purtare la doi, nu am mai auzit de o masura atata de dreastica luata vreodata, poate va intrebati ce a facut, nu a dat foc ... (vezi toată discuția)