avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul meu este supus zilnic bullying-ului la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul meu este supus zilnic bullying-ului la școală. Am vorbit cu părinții copilului agresiv, dar situația nu s-a ameliorat deloc. Ce demersuri trebuie să fac?

Buna ziua,
Copilul meu este supus zilnic violentelor de tip buillying!!! Am vorbit cu parintii copilului agresiv dar situatia nu s-a ameliorat deloc! Ce demersuri trebuie sa fac???
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 17:46, 8 Aprilie 2019
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Fiul meu a fost într-o astfel de situație.
Eu l-am pus să-i povestească dirigintei, am vorbit după aceea și eu cu dumneaei, și s-au luat măsuri imediat: prima dată au vorbit diriginții între ei (a noastră cu cea a băiatului care îl hărțuia), apoi a fost anunțată directoarea, care a sesizat Comisia pentru prevenirea violenței (toate școlile trebuie să aibă așa ceva). Au fost convocați părinții hărțuitorului, s-a discutat cu ei iar lui i s-a scăzut nota la purtare cu două puncte.

Încercați aceeași cale.
Dacă nu dă rezultate spuneți-le că veți sesiza Inspectoratul Școlar Județean, și chiar s-o faceți.
In functie de ce se intampla ati mai putea sa depuneti plangere penala pentru lovire si alte violente. Sa nu uitam ca agresiunea psihica este la fel de rea ca si cea fizica.

Dar asta recomand doar ca si ultima instanta, in cazul in care copilul poate ramane traumatizat, pentru ca o plangere penala importiva unui alt copil ii va distruge viitorul, mai ales ca probabil ca nu intelege de ce este atat de rau ceea ce face (bully-ul).

De cele mai multe ori bully-ul este asa datorita problemelor de acasa. Incercati sa mergeti intr-o zi la scoala si sa-l abordati personal (sau cu diriginta, directorul) pe agresor si sa-i explicati ca cu toate ca este violenta la el in casa nu este bine sa continue lantul agresiunii.

Metode exista mutle, trebuie doar gandite cu atentie si selectata cea mai buna metoda, nu uitati, ambii copii, atat al dumneavoastra cat si cel care il agreseaza sunt victime unei forme de violenta.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notificați oficial școală despre situația apărută, oferiți detalii. Totul cu număr de înregistrare.
E important sa înțelegeți ca e o problema pentru care școală trebuie sa ia masuri. Puteți notifica și Protecția Copilului.
Iarăși ați putea să mergeți la școală sa vedeți regulamentul și masurile care ar trebui sa se ia teoretic când un copil e hartuit.
Nu mai vorbiți separat cu nimeni. Faceți totul oficial cu număr de înregistrare ca să fiți acoperit ca ati informat și eventual legal sa luați masuri dacă nu se rezolva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. baietelul meu are 11 ani, este in clasa a 5 a la scoala ... NeoG NeoG Buna ziua. Baietelul meu are 11 ani, este in clasa a 5 a la scoala 18 din Timisoara . Problema : 3 copii din clasa lui il terorizeaza constant si isi bat joc ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o situatie mai delicata si as dori sa primesc un ... aurelaurel20242025 aurelaurel20242025 Buna ziua, am o situatie mai delicata si as dori sa primesc un raspuns. Sunt tatal unui baiat care este in clasa 5. In clasa baiatului, exista un grup de ... (vezi toată discuția)
Medierea în școli. metoda de combatere a violenței și hãrțuirii elevilor Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Medierea reprezintă o metodă alternativă la instanța de judecată, prin care oamenii își soluționează conflictele pe cale amiabilă, cu ... (vezi toată discuția)