avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartirea mostenirii intre cei 5 copii si vaduva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartirea mostenirii intre cei 5 copii si vaduva

Dupa moartea tatalui daca unul dintre copii nu se prezinta la tribunal la impartirea mostenirii, mai are dreptul la partea sa sau daca se va putea deschide partajul fara acesta? Daca unul renunta la partea sa in favoarea altuia cum se va face impartirea?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 00:01, 21 Iulie 2010
Toti mostenitorii trebuie sa fie legal citati, copiii au drepturi egale la mostenire. Daca unul renunta, partea sa profita celorlalti mostenitori in virtutea dreptului de acrescamant.
renuntarea in favorem este de fapt o acceptare urmata de o transmitere a cotei catre un alt mostenitor.
justicemn a scris:

Toti mostenitorii trebuie sa fie legal citati, copiii au drepturi egale la mostenire. Daca unul renunta, partea sa profita celorlalti mostenitori in virtutea dreptului de acrescamant.

Dar daca eu nu stiu nimic despre deschiderea partajului. Ceilalti mi-au cerut actele iar eu nu stiu ce au de gand.
o sa primiti acasa citatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ioanabozgan ioanabozgan sot decedat in septembrie 2008.Dosarul deschiderii succesiunii a fost facut in termen de 6 luni;nu am dezbatut-o;masa succesorala= un apartament proprietate ... (vezi toată discuția)
Fratele meu poate sa-mi cedeze partea lui de mostenire? phrlac phrlac Suntem 5 frati si vrem sa dezbatem succesiunea la terenul din camp , un frate nui trbuie si vrea sa-mi dea mie cota lui de mostenire se poate face un act la ... (vezi toată discuția)
Cota parte mostenire leusan leusan Va rog un sfat. Din 5 comostenitori ,2 vor sa renunte in favoarea numai unui dintre ei. Doi nu vor sa renunte,nu vor sa-i vinda . La partaj se poate ... (vezi toată discuția)