avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Activitate nicochris35

Activitate nicochris35

Răspuns la discuția Dezmostenire copii
Multumesc pentru razpuns. Va rog inca niste lamuriri: daca in timpul vietii parintilor nostri, nu se face iesirea din indiviziune, bunurile imobile sunt mostenite de copiii lor? Ar avea posibilitatea tatal nostru ca partea lui sa o lase mostenire printr un testament cui doreste el? Va multumesc.

Alexandrina Mihai a scris:

Atata timp cat nu au facut partaj, nu este posibil fiind in indiviziune. Cineva trebuie sa initieze procedura de iesire din indiviziune, posibil cu solicitarea bunului si cu sulta catre cel care preda cota lui parte. Este posibil ca chiar mama dvs sa obtina bunul si sa-i dea sulta fostului ei sot. Parintii pot face ce vor in timpul vietii cu bunurile lor. Ma refer la vanzare.

Tatal poate dezmosteni copiii? Suntem 3 frati si la rugămintea mamei noastre care din motive obiective a vrut sa se separe de tatal nostru,, am ajutat o sa paraseasca apartamentul in care locuiau. Intre timp au divortat, dar nu au facut partaj ptr bunurile pe care le detin impreuna. Dorinta tatalui nostru este ca noi, cei 3 copii ai lui, sa nu avem dreptul la mostenire dupa decesul lui, Este posibil, fara o hotarare judecatoreasca de partaj al bunurilor parintilor nostri, ca "partea lui" sa o mosteneasca persoane agreate de el? Multumesc..
Răspuns la discuția Mostenire bani banca
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Buna ziua,
Doresc sa aflu daca pot beneficia de suma de bani dintr-un cont bancar, dupa tatal meu care a decedat, in situatia in care nu stiu care este suma si nu am avut imputernicire de retragere a banilor, cat timp el a fost in viata. Mentionez ca sunt singurul mostenitor.
Va multumesc.