As avea nevoie de un sfat de la d-voastra la o problema pe care o discut cu multe prietene si nu stiu sa-i gasesc un raspuns legal. Am intrat in concediu de maternitate in data de 17 februarie 2011, zi din care mi s-a calculat si primirea indemnizatiei. Fata am nascut-o in data de 12 noiembrie 2010, deci eu am m-ai prins vechea lege a concediului maternal.Intrebarea mea si a multor prietene este: intoarcerea la lucru se face din a doua zi in care copilul implineste 2 ani sau din a doua zi in care faci doi ani de cand primesti indemnizatia. Pentru ca stand sa gandesc logic, in momentul in care am nascut eu eram in postnatal, iar din 17 februarie mi s-a terminat postnatalul si am intrat in cei doi ani de crestere a copilului. Care este data corecta de intoarcere la locul de munca (specific ca lurez intr-o institutie de stat) si care este temeiul legal? Va rog daca as putea sa primesc un raspuns cat se poate de repede pe adresa de mail adina_gh@yahoo.com. Multumesc din suflet!
Vin a va ruga sa ma ajutati si sa-mi spune-ti si mie cum se calculeaza sporul de vechime daca:
-salariul de incadrare este: 1441
-sporul de conducere 576
-spor CFP 403
-spor de vechime 10%?
Este corect ca la salariul de incadrare sa se adune indemnizatia de conducere, sporul CFP, si la acest total sa aplici sporul de vechime?
Adica: 1441+576+403=2420
2420*10%=242
Brutul: 2420+242=2662 sau
La salariul de incadrare+indemnizatia de conducere se aplica sporul de vechime, dupa care se adauga CFP?
Care dintre variante este corecta? Daca va rog si se poate sa primesc un raspuns urgent, pe adresa de mail: adina_gh@yahoo.com. Multumesc pentru cine ma poate ajuta!