avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CONCEDIU MATERNITATE
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CONCEDIU MATERNITATE

Buna ziua!

As avea nevoie de un sfat de la d-voastra la o problema pe care o discut cu multe prietene si nu stiu sa-i gasesc un raspuns legal. Am intrat in concediu de maternitate in data de 17 februarie 2011, zi din care mi s-a calculat si primirea indemnizatiei. Fata am nascut-o in data de 12 noiembrie 2010, deci eu am m-ai prins vechea lege a concediului maternal.Intrebarea mea si a multor prietene este: intoarcerea la lucru se face din a doua zi in care copilul implineste 2 ani sau din a doua zi in care faci doi ani de cand primesti indemnizatia. Pentru ca stand sa gandesc logic, in momentul in care am nascut eu eram in postnatal, iar din 17 februarie mi s-a terminat postnatalul si am intrat in cei doi ani de crestere a copilului. Care este data corecta de intoarcere la locul de munca (specific ca lurez intr-o institutie de stat) si care este temeiul legal? Va rog daca as putea sa primesc un raspuns cat se poate de repede pe adresa de mail adina_gh@yahoo.com. Multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 19:05, 18 Ianuarie 2012
Legea specifica clar: ...beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani...
Veti incepe serviciul a doua zi dupa ce copilul implineste 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa si concediul de maternitate Rujbecka Rujbecka Buna ziua, sunt Pfa si am nascut, prin urmare am intrat on concediu de maternitate si mi-am suspendat activitatea ca sa pot primii banii si mai apoi ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru al doilea copil dutcaandrea dutcaandrea Buna ziua as dori daca se poate raspuns la o intrebare din data de 23 mai 2015 sant in concediu de maternitate pe perioada de 2 ani cu toate formele legale ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si postnatal Denisa36 Denisa36 Buna ziua.Atat eu cat si sotul meu putem intra in concediu de crestere copil,amandoi fiind salariati.Eu as dori sa intru in concediu prenatal pe data de 1iulie ... (vezi toată discuția)