Buna ziua.Atat eu cat si sotul meu putem intra in concediu de crestere copil,amandoi fiind salariati.Eu as dori sa intru in concediu prenatal pe data de 1iulie si sa-mi iau toate cele 126 zile prenatal si postnatal .Am inteles ca e obligatoriu sa-mi iau o luna si concediu de crestere copil dar nu vreau pentru ca va intra sotul meu in acest concediu pentru 2ani.Mi se pare prea complicat pentru doar o luna de zile ,de depus acte apoi sa-si depuna sotul actele pentru a intra in concediu crestere copil.Pot renunta la acea luna de concediu de crestere copil ?In aceasta situatie ,ce-mi puteti spune in legatura cu stimulentul insertie de 500lei?Unul dintre noi, oricum ar fi trebuit sa intre in concediu crestere copil pana la 2ani.Beneficiem de Trusou nou-nascuti in valoare de150ron?
2. Dupa ce se termina concediul de maternitate oricare dintre parinti poate solicita sa intre in concediu crestere copil (CCC).
3. - Daca ambii parinti indeplinesc conditiile pentru a intra in CCC trebuie ca si celalalt parinte sa solicite cel putin o luna de CCC.
- Fie ca o face sau nu, CCC al celuilalt parinte se diminueaza cu o luna de zile.
4. - Stimulentul de insertie se acorda numai primului parinte care intra in CCC.
- Daca optati pentru CCC pana la varsta de 2 ani si reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an beneficiati de stimulentul de insertie pana implineste copilul 2 ani.
- Daca reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie dar dupa ce implineste copilul 1 an.
5. Daca aveti cu cine lasa copilul puteti sa beneficiati de stimulentul de insertie direct (dvs. sau tatal copilului), fara sa mai intrati in CCC, de la data terminarii concediului de maternitate si pana implineste copilul 2 ani.