Buna ziua.
Am nascut pe data de 16.07.13, am optat pentru conc de maternitate de 1 an si as dori sa stiu care este data la care ar trebui sa ma intorc la serviciu pentru a beneficia si de stimulentul de insertie.
(am inceput sa iau indemnizatie dupa trecerea celor 42 de zile, conc de leuzie,si in acelasi timp stiu ca trebuie sa stea si sotul o luna in conc de materitate insa acest lucru nu este posibil).Ce se intampla cu acea luna?pierd indenizatia ?
deci eu trebuie sa ma intorc la serviciu inainte ca bebe al eu sa faca 11 luni?
1. Concediu de maternitate = 126 de zile = sarcina si lauzie = prenata si postnatal.
2. Acum, dvs. nu sunteti in concediu de maternitate ci in concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 1 an.
3. - Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a benficia de CCC trebuie sa intre cel putin o luna in CCC.
- Daca nu o face atunci se reduce CCC al dvs. cu o luna de zile.
4. - Ca sa puteti benficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani trebuie sa reluati activitatea inainte de a implini copilul 11 luni, adica cel ami tarziu pe 11.06.2014 (fie ca tatal intra sau nu in CCC).
- Stimulentul de insertie il veti primi dupa ce implineste copil 1 an si pana va implini 2 ani.
- In luna a 12-a nu veti primi nici indemnizatie pentru CCC si nici stimulentul de insertie.