avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Activitate a0808

Activitate a0808

Buna Seara tuturor.

Este vorba despre infierea unui adult in varsta de 37 de ani.
Situatia : mama vaduva recasatorita. Dupa 35 de ani de convietuire tatal vitreg decide sa adopte copilul sotiei.
"Copilul" are 37 de ani B-) si este rezident in strainatate.

Imi puteti spune care sunt actele necesare ce trebuiesc pregatite pentru un asltfel de demers ?
Se accepta certificate medicale sau orice alte certificate cerute emise in strainatate si autentificate de Ambasada Romaniei sau este nevoie ca, "copilul" sa vina in Romania pentru procedura ?
Am inteles ca trebuie angajat un avocat pentru toata procedura.
Aveti idee cat dureaza si cat costa ?
Discuție Custodie
Buna ziua.
Problema mea tine de custodie. M-am casatorit si divortat in Dubai/UAE. Sot musulman,casatorie musulmana la Tribunalul din Dubai. Am divortat in 2008 si am primit, conform Tribunalului Dubai, custodie totala asupra copilului ( nascut in 2002, cetatenie dubla romano-yemenita). Problema intervine in Romania cind am aplicat cerere de pasaport pentru copil. Autortitatile romane nu recunosc sentinta definitiva a Tribunalului Dubai prin care mi se acorda custodie totala. Cer procura de la tatal copilului. Insa banuiesc ca va trebui sa cer procura de fiecare data am de-a face cu chestiuni oficiale.
Intre timp am negociat cu tatal copilului si a fost de acord sa renunte la drepturile parintesti.
As vrea sa stiu daca acest renunt va fi recunoscut de autoritatile romanesti si ce termeni juridici trebuiesc folositi ca sa nu-mi mai trebuiasca nici un acord viitor din partea tatalui.

NB. Un avocat din Romania mi-a spus ca exista posibilitati minime ca hotarirea de divort si custodie sa fie recunoscuta de un tribunal romanesc.

Multumiri anticipate.