avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acte si demersuri necesare adoptarii unui adult
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acte si demersuri necesare adoptarii unui adult

Buna Seara tuturor.

Este vorba despre infierea unui adult in varsta de 37 de ani.
Situatia : mama vaduva recasatorita. Dupa 35 de ani de convietuire tatal vitreg decide sa adopte copilul sotiei.
"Copilul" are 37 de ani B-) si este rezident in strainatate.

Imi puteti spune care sunt actele necesare ce trebuiesc pregatite pentru un asltfel de demers ?
Se accepta certificate medicale sau orice alte certificate cerute emise in strainatate si autentificate de Ambasada Romaniei sau este nevoie ca, "copilul" sa vina in Romania pentru procedura ?
Am inteles ca trebuie angajat un avocat pentru toata procedura.
Aveti idee cat dureaza si cat costa ?

Alte discuții în legătură

Adoptie internationala aureliaion aureliaion Buna ziua, as vrea sa pun o intrebare in ce priveste adoptiile . Eu si sotul meu ne-am gandit la adoptie. Suntem casatoriti de 9 ani si nu avem copii. Suntem ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea copilului roman nascut in strainatate mada05 mada05 Buna ziua am o fetita de 10 luni nascuta in italia nu sunt casatorita legal dar si eu si tatal fetitei suntem romani in august vrem sa ii facem actele ... (vezi toată discuția)
Infiere teotatomir teotatomir Buna ziua. Am nevoie de un avocat/notar care sa ma reprezinte in urmatoarea problema: Am 35 de ani si sunt singurul copil al familiei. Mama a divortat ... (vezi toată discuția)