Buna ziua.
Problema mea tine de custodie. M-am casatorit si divortat in Dubai/UAE. Sot musulman,casatorie musulmana la Tribunalul din Dubai. Am divortat in 2008 si am primit, conform Tribunalului Dubai, custodie totala asupra copilului ( nascut in 2002, cetatenie dubla romano-yemenita). Problema intervine in Romania cind am aplicat cerere de pasaport pentru copil. Autortitatile romane nu recunosc sentinta definitiva a Tribunalului Dubai prin care mi se acorda custodie totala. Cer procura de la tatal copilului. Insa banuiesc ca va trebui sa cer procura de fiecare data am de-a face cu chestiuni oficiale.
Intre timp am negociat cu tatal copilului si a fost de acord sa renunte la drepturile parintesti.
As vrea sa stiu daca acest renunt va fi recunoscut de autoritatile romanesti si ce termeni juridici trebuiesc folositi ca sa nu-mi mai trebuiasca nici un acord viitor din partea tatalui.
NB. Un avocat din Romania mi-a spus ca exista posibilitati minime ca hotarirea de divort si custodie sa fie recunoscuta de un tribunal romanesc.
daca nu doriti sa depindeti de tatal copilului cerandu-i mereu imputernicire pt diverse lucruri,va trebui sa obtineti o hotarare de incredintare copil si in romania. nu ajuta cu nimic declaratia tatalui de renuntare la drepturi parintesti. in romania nu exista asa ceva.
Pasaport minor
Simi80
Buna ziua, sunt despartita de tatal copilului, nu am fost casatoriti, am sentinta in spania in care se specifica ca drepturile parintesti sunt comune dar ... (vezi toată discuția)