Multumesc pentru raspuns. Pe ''fluturas'' era oprit 5,5% - sanatatea, 16% - impozitul dar si 10,5% CAS. M-am gandit ca s-a schimbat ceva in legislatie referitor la retinere contributii din decembrie 2011 si pana anul acesta ... caci intr-un stat de plata din decembrie, vazusem retinut doar sanatate 5,5 si impozit. Pensii si somaj - nu.
Voi merge sa atrag atentia asupra greselii si sa cer restituirea banilor opriti ''ilegal''.
Sunt pensionar din 2010, pensia avand putin peste 800 lei. Anul acesta, in luna februarie, am avut o conventie civila in calitate de colaborator.
Va rog sa imi spuneti din suma bruta ce mi se cuvine, ce contributii trebuie sa mi se retina? (eventual si procente....)
Eu, sincer, nu prea am inteles.....
Ma interesa daca, fiind in CM boala din luna mai pina in iulie cu cod 01, apoi, din august, 126 de zile, tot CM dar cu cod 08 (sarcina), legal, trebuia sa mi se emita decizie cu diminuarea salariului.....?
Stiu ca, fiind in CM raportul de serviciu este suspendat.
Si a 2-a prb ce ma framinta... Daca s-ar reveni la salariul initial din 01.01.2011, voi intra in aceeasi categorie cu orice functionar p. salariat? Ptr ca eu, la acea data voi fi in concediu crestere copil. Sau voi ramine cu un sal de baza diminuat pina la reintoarcerea in cimpul muncii?
Multumesc!
Stiu ca indemnizatia nu se diminueaza, ci doar salariul de baza. Despre el intrebam... Daca acel functionar va primi decizie cu diminuarea salariului....
Va rog sa imi spuneti daca legea 118 din 2010 se aplica si unui functionar p. care s-a aflat in concediu medical din luna mai 2010 pina in luna iulie, iar din luna august a intrat in concediu de sarcina si lehuzie.
Pe perioada concediului ptr incapacitate de munca, functionarului i se suspenda raportul de serviciu si beneficiaza de indemnizatie, nu de salariu...
Multumesc!
Buna ziua!
Va rog sa imi spuneti ce luni constituie baza de calcul a concediului de maternitate ptr o salariata care inainte de acest concediu a fost in concediu medical (o sarcina cu probleme). Situatia exacta este in felul urmator:
- concediu medical cod 01: 03 mai - 17 iulie (baza de calcul lunile nov - apr)
- concediu medical cod 08: 18 iulie (probabil 126 de zile) - 19 nov; baza de calcul va fi tot nov-apr? sau ian - iunie?
Multumesc!