Doresc sa aflu daca ati emis deja dispozitiile de reducere a salariului cu 25%, daca da, ati facut-o individual pt. fiecare angajat in parte sau ati emis-o o dispoz. pentru intreaga institutie. De asemenea ma intereseaza perioada de reducere, sau asta ramane in coada de peste?
Se poate emite o dispozitie pentru intreaga institutie, iar in ce priveste perioada, ar trebui preluata cea din legea 118/2010, respectiv 01.07.2010-31.12.2010.
De ce sa fie o dispozitie comuna pentru toti salariatii?? Nu trebuie individualizate si operate in cartea de munca a fiecaruia?
De exemplu eu vreau sa-mi reesalonez creditul si banca imi cere actul administrativ de diminuare a salariului, cand il voi avea???
este vorba de un act administrativ unilateral, cu caracter individual. nu se poate da la gramada, pentru ca, nici angajarile nu au fost facute la gramada, ca pe tabelul pentru coada la butelii. si bineinteles, persoana nemultumita, poate contesta acel act la instanta de contencios. :)
Deciziile vor fi emise pentru fiecare angajat in parte iar perioada este 03.07.2010 - 31.12.2010, intrucat Legea nr. 118/2010 a intrat in vigoare in 03.07.2010.
Normele metodologice prevazute la art. 3, alin. (2) din Legea nr. 118/2010 vizeaza strict personalul prevazut la alineatul 1 al aceluiasi articol, precum si personalul din autoritatile si institutiile publice finantate integral din venituri proprii.