avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1992 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Pensionar contributii conventie civila
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Pensionar contributii conventie civila

Buna ziua!

Sunt pensionar din 2010, pensia avand putin peste 800 lei. Anul acesta, in luna februarie, am avut o conventie civila in calitate de colaborator.
Va rog sa imi spuneti din suma bruta ce mi se cuvine, ce contributii trebuie sa mi se retina? (eventual si procente....)

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: oana_0010 , utilizator 23:54, 4 Iulie 2013
Se va retine contributia de sanatate de 5.5% si impozitul de 10 % aplicat la diferenta dintre Venitul Brut si contributii sau 16% aplicat la Venitul brut daca s-a optat pentru impozitul final(art 52 alin 1 lit b,alin2 si art 52'1) la momentul semnarii contractului
Multumesc pentru raspuns. Pe ''fluturas'' era oprit 5,5% - sanatatea, 16% - impozitul dar si 10,5% CAS. M-am gandit ca s-a schimbat ceva in legislatie referitor la retinere contributii din decembrie 2011 si pana anul acesta ... caci intr-un stat de plata din decembrie, vazusem retinut doar sanatate 5,5 si impozit. Pensii si somaj - nu.
Voi merge sa atrag atentia asupra greselii si sa cer restituirea banilor opriti ''ilegal''.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare bonuri de masa midadu midadu As vrea sa stiu cum se impoziteaza bonurile de masa.Suma aferenta acestora se aduna cu venitul brut din care se calculeaza 0,05% somaj, 10,5 % pensii si 5,5 % ... (vezi toată discuția)
Contributie asigurari sociale de sanatate Hortopan Sorin Hortopan Sorin Sunt pensionar și plătesc CASS-ul de 5,5% reținut la drepturile de pensie ce depășesc suma de 740 lei. Sunt angajat cu conventie civila la 4 ... (vezi toată discuția)
Conventie civila Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. In cazul unei conventii civile, ce retineri se efectueaza din venitul brut? Multumesc. (vezi toată discuția)