Un angajat cu conventie de prestare de servicii care timp de opt luni nu si-a respectat obligatiile asumate cu toate somatiile verbale si in scris si care in consecinta nici nu a fost platit,desi figura pe statul de plata si s-au platit toate impozitele legale,dar nici nu si-a reclamat banii fiind pur si simplu opac la orice discutie,,i s-a comunicat fara preaviz incetarea conventiei.Are acest angajat dreptul de a pretinde salarul retinut pe lunile nelucrate ?
Asociatia profesionala a angajat pe post de contabil o doamna care nu si-a indeplinit obligatiile asumate prin conventie in ultimile 8 luni ale anului 2010.si in consecinta nici nu a fost platita,desi banii i-au fost pusi deoparte in speranta ca-si va reveni.Acum. vrem sa renuntam la serviciile ei si sa angajam alt contabil. Intrebare :
Poate avea pretentii la plata retributiei:( pentru lunile nelucrate ? Multumesc
Sotia mea si cu mine suntem proprietarii unui apartament intr-un bloc din Bucuresti,bd.Ferdinand.In perioada 24 mai-7iunie am fost plecati la tratament la Baile Felix,fapt adus la cunostinta administratiei blocului in scris la plecare.La afisarea listelor de plata si plata intretinerii ,astazi 24 iulie,am constatat ca la stabilirea sumei de plata nu s-a tinut seama de absenta noastra de 18 zile din bloc.
Cerand explicatii,presdinta asociatiei de proprietari mi-a relatat ca legea prevede scaderea cotei de plata doar in cazul absentei de cel putin 15 zile intr-o luna;ori noi am lipsit 11 zile in luna mai si 7 ile in luna iunie,ca atare nu ne incadram in prevederile legale Oare asa sa fie ? Mie mi s-a parut ca situatia este absurda ! Oare ?