avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata intretinerii la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata intretinerii la bloc

Sotia mea si cu mine suntem proprietarii unui apartament intr-un bloc din Bucuresti,bd.Ferdinand.In perioada 24 mai-7iunie am fost plecati la tratament la Baile Felix,fapt adus la cunostinta administratiei blocului in scris la plecare.La afisarea listelor de plata si plata intretinerii ,astazi 24 iulie,am constatat ca la stabilirea sumei de plata nu s-a tinut seama de absenta noastra de 18 zile din bloc.
Cerand explicatii,presdinta asociatiei de proprietari mi-a relatat ca legea prevede scaderea cotei de plata doar in cazul absentei de cel putin 15 zile intr-o luna;ori noi am lipsit 11 zile in luna mai si 7 ile in luna iunie,ca atare nu ne incadram in prevederile legale Oare asa sa fie ? Mie mi s-a parut ca situatia este absurda ! Oare ?
Da, si eu stiu ca neplata cheltuielilor lunare la bloc se accepta daca persoana (persoanele) din apartament nu locuieste (locuiesc) in apart. cel putin 15 zile/luna. Ori dvs. in luna mai nu ati locuit 11 zile, iar in iunie 7 zile. Nu se cumuleaza absenta in lunile dintr-un an, ci se calculeaza pe fiecare luna in parte.
Presedintele asociatiei a procedat conform legii.
Da, a procedat legal, numai ca omeneste era de ales sa-i scuteasca pe una din luni, pe mai sau in iunie, macar pentru o persoana......:)
Un caz atat de simplu si care e birocratizat cat se poate....! cat de haini si inchistati in dogme sunt unii dintre noi!
Chiar daca erau 11 zile in mai, dupa cum se spune in mesaj, ceea ce nu este real deoarece de pe data de 24 pana pe 31 mai nu sunt decat 7 zile, administratorul a procedat corect. Lista de plata se afiseaza pentru luna mai adica de la 1 la 31 mai si nu are legatura cu luna iunie. Ori in luna mai @Hann Felician a lipsit doar 7 zile si nu minim 15 cum prevede legea.
Apoi in luna iunie a lipsit de pe 1 pe 7 iunie (6 zile) iar lista de plata pe luna iunie se afiseaza pentru perioada 1-30 iunie si nu a lipsit minim 15 zile conform legii.
Si daca ar fi sa le adunam, ceea ce nu este conform legii dar sa zicem ca putem sa intelegem si sa facem o exceptie, in total ar fi doar 13-14 zile si nu minim 15 zile.
Asa ca s-a procedat corect oricum am calcula si oricat de intelegatori am fi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de afisare a listelor de plata M. Gradinaru M. Gradinaru Buna ziua! As dori sa aflu care este perioada de afisare a \\"Listei de plata a cotelor de intretinere\\". Am tot cautat, dar nu am gasit pe nicaieri o ... (vezi toată discuția)
Scoatere intretinere minim 30 de zile? Tarheb Tarheb Buna ziua, Incerc sa scot de la intretinere pe fratele meu ce locuieste momentan in alta parte (90% din timp, uneori mai vine in vizita 7-10 zile lunar ... (vezi toată discuția)
Intretinere simona_82 simona_82 am cumparat un apt.pe 24 dec. anul trecut iar pe 10 ian. 2010 m-am mutat in el cand mi-a venit intretinerea pe luna ianuarie pentru 2 persoane a fost de 82 de ... (vezi toată discuția)