avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Perioada de afisare a listelor de plata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Perioada de afisare a listelor de plata

Buna ziua!
As dori sa aflu care este perioada de afisare a "Listei de plata a cotelor de intretinere".
Am tot cautat, dar nu am gasit pe nicaieri o explicatie sau o reglementare.
Ma intereseaza intrucat administratia blocului afiseaza listele in jurul datei de 20 ale lunii si le scoate pe data de 1 a lunii urmatoare.
Suntem o asociatie care are constituit fond de rulment, daca asta ar avea vreo influenta.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: lucylucy , utilizator 23:11, 7 Martie 2013
In HG. 1588/2007 exista urmatoarea reglementare:
Art. 25. - (1) Cotele de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, calculate pentru fiecare proprietar din condominiu, vor fi achitate de acestia, dupa caz, in termen de maximum 20 de zile de la data afisarii listei de plata, data care trebuie sa fie inscrisa in lista de plata respectiva. In vederea respectarii termenelor legale de plata a facturilor catre furnizorii de utilitati, administratorii au obligatia de a afisa lista de plata in termen de maximum 5 zile de la data primirii ultimei facturi expediate prin posta, certificata prin inscrisul de pe stampila postei, sau de la data confirmarii de primire, in cazul transmiterii facturii prin curier/delegat.

Le scoate cam devreme si nu vad chiar de ce la scoate daca nu le afiseaza pe urmatoarele (?!)
Va multumesc pentru raspuns. Din articolul 25 pe care l-ati reprodus s-ar deduce ca perioada afisarii listei ar trebui sa fie cel putin egala cu termenul de 20 de zile in interiorul caruia proprietarii ar trebui sa-si plateasca cotele.
In ceea ce priveste remarca Dumneavoastra: "Le scoate cam devreme si nu vad chiar de le le scoate daca nu le afiseaza pe urmatoarele (?!)", trebuie sa arat ca ne intrebam si noi: De ce?
Inca o data, va multumesc
Dv, santeti nemultumit fiindca nu se incaseaza in luna cand sant afisate cheltuielile , cereti presedintelui de bloc sa se incaseze cand doriti .
La noi in asociatie s-a stabilit in A.G. sa se incaseze de doua ori pe luna respectiv dupa data de 15 si sfirsitul lunii .
Proprietarii membri ai asociatiei sunt cei care conduc asociatia prin adunarea generala iar intre adunarile generale prin comitetul executiv.
Discutati cu presedintele asociatiei si daca nu intelege discutati apoi in prima adunare generala si stabiliti ca listele de plata sa fie afisate in permanenta 24 ore din 24 si de la 1 ianuarie pana la 31 decembrie.
Nici nu ar fi trebuit sa se discute, sa se ajunga la o reglemenate a afisarii listelor. Daca se afiseaza listele, de exemplu, pe 20 ianuarie, de ce sa nu ramana afisate acolo pana pe 20 februarie cand sunt inlocuite de cele noi. Listele lipsesc de la afisie 5 secunde in fiecare luna si nu mai mult.
Intrebati-l pe cel care le ia de la afisier, ce face cu ele, ocupa afisierul cu altceva, inchiriaza afisierul cuiva...!? E o aberatie sa ia listele de la fisier.
Dar unora probabil trebuie sa le stabilesti prin legi, hotarari, decrete pana si modul cum sa respire sau sa le impui sa respecte legea gravitatiei sub amenitarea cu instanta.
La noi in asociatie, lista veche este luata cu 2-3 zile inainte de a o pune pe cea noua. De ce facem asta ? Pentru ca nimeni nu sesiza ca a fost pusa lista noua. Asa, vad avizierul gol si stiu toti ca urmeaza sa se afiseze noua lista. Ba mai mult, cei care se lasa pe ultima suta de metri cu plata, vin si platesc ca sa nu ramana cu restante. Obiceiuri si obiceiuri.

Alte discuții în legătură

Data de afisare, scadenta, intocmire a listei de intretinere stelu2015 stelu2015 Luna trecuta pe fisa de intretinere s-a scris sub lista : data intocmirii de 19 mai 2015. Acum doua luni pe fisa de intretinere afisata la data in data de 20 ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment ramonagui08 ramonagui08 Buna ziua, din cate am citit in [b]legea 230 ref la asociatiile de proprietari (sper ca nu am gresit) ac. nu prevede ca obligativitate constituirea fondului de ... (vezi toată discuția)
Penalitati intirziere ainginer ainginer buna ziua poate sa-mi spuna si mie cineva cum se face calculul penalitatilor de intirziere la plata cotelor de intretinere Cu multumiri (vezi toată discuția)