avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Activitate ina123

Activitate ina123

Am facut un contract v-c cu clauza de intretinere cu bunicii mei. Citind pe forum am inteles ca acest tip de contract se poate considera o donatie. Imi puteti spune va rog frumos, daca se poate pune problema si in cazul meu? Am postat un link cu pozele contractului pentru cine are timpul necesar sa arunce un ochi. Multumesc.

[ link extern ]
Răspuns la discuția Lamurire contract v-c
Am facut niste poze la contract:

[ link extern ] )
Buna ziua.
Am facut un contract de vanz-cump cu clauza de intretinere cu bunicii mei. As avea nevoie daca se poate sa imi raspunde-ti la urmatoarele intrebari. Va multumesc.

1. Numarul casei din buletinul bunicilor este 12 (ei nu au mai schimbat buletinul cu cartea de identitate) iar casa acum (dupa partajarea terenului) este trecuta la nr 12A. Este vreo problema cum scrie in contract? In cazul in care isi vor reinoi buletinul are vreun rost sa le fac o copie legalizata la buletinele acestea?

2. “… sa nu fim internati intr-un spital de boli mintale sau intr-un azil de batrani, sa fim ingrijiti in caz de boala la domiciliul nostru…” in cazul unei boli ce necesita spitalizarea pentru o perioada de timp (sau urgentele) este in regula internarea in spital?

3. Pe a doua pagina a contractului scrie valoarea apreciata a casei si valoarea lunara de 200 lei. Ma va ajuta la un eventual viitor proces sa pastrez chitante in valoarea aceasta pe care pot dovedi ca le-am platit eu (cum ar fi sa platesc facturile de pe contul meu din banca <prin homebank sau ceva de genu>?)

4. Am pus pe link si cele doua adeverinte medicale obtinute cu o ora inaintea semnarii contractului. Sunt de ajutor?

5. Daca voi respecta clauzele din contract, si imi voi ingrijii bunicii (la fel cum am facut-o si pana acuma) pot sta linistita la un eventual viitor proces cu mostenitorii de drept ?(bunicii sunt de partea mea)

6. Nici bonul si nici chitantele de la notar nu sunt stampilate,doar semnate, sa merg la notar sa-mi puna stampilele, sau astea nu se stampileaza? Au valoare si fara stampila?

[ link extern ] )
Daca merg acum cu ei la un psihiatru pentru un consult este de ajuns? O simpla adeverinta, sau trebuie mai mult?
Bunicii mei au 68 respectiv 79 ani. Bunicul a suferit acum o luna un infarct, iar bunica a solicitat acum 2 zile amblanta pentru ca i s-a facut rau, precizez ca bunica mai face atacuri de panica cand se emotioneaza si a fost diagnosticata de un psihiatru cu fobie de societate. spuneti-mi va rog daca la semnarea contractului am nevoie de un certificat medico-legal. Noi urmam sa semnam astazi contractul si nu avem cum sa obtinem pentru azi certificatul medico-legal. Se poate sa aduc dupa semnarea contractului acest certificat si eventual sa fie inregistrat ca un act aditional la contractul de vanzare cumparare cu intretinere?? Daca nu am acest certificat medico-legal, se va putea ataca contractul de v-c de catre fii bunicilor?? Va rog mult sa ma ajutati!
Buna ziua,
As avea si eu o problema si va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu un sfat.
Situatia mea este urmatoarea: bunicii vor sa-mi lase casa lor, eu fiind una dintre cei 5 nepoti, dar singura care locuieste cu ei. Cum trebuie de procedat, pentru ca acesta sa nu poata fi atacat de fiicele lor (mama si matusa) mostenitorii de drept? Precizez ca bunicii s-au gandit sa faca un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere, pentru a avea si ei o siguranta ca ma voi ingriji de ei. Ce presupune clauza de intretinere, sa fiu in permanenta langa ei?? Deocamdata financiar nu am cum sa-i ajut deoarece ei au pensile fiecare mai mari decat salariul meu? Este nevoie si de un certificat medico legal pentru a dovedi ca sunt apti mintal?

Va multumesc !!!