avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lamurire contract de vanzare-cumparare cu clauza de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lamurire contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere sau donatie????????

Buna ziua,
As avea si eu o problema si va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu un sfat.
Situatia mea este urmatoarea: bunicii vor sa-mi lase casa lor, eu fiind una dintre cei 5 nepoti, dar singura care locuieste cu ei. Cum trebuie de procedat, pentru ca acesta sa nu poata fi atacat de fiicele lor (mama si matusa) mostenitorii de drept? Precizez ca bunicii s-au gandit sa faca un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere, pentru a avea si ei o siguranta ca ma voi ingriji de ei. Ce presupune clauza de intretinere, sa fiu in permanenta langa ei?? Deocamdata financiar nu am cum sa-i ajut deoarece ei au pensile fiecare mai mari decat salariul meu? Este nevoie si de un certificat medico legal pentru a dovedi ca sunt apti mintal?

Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: Mihail Hritcu , Consilier juridic 14:11, 26 Iulie 2010
Buna ziua !
In principiu , orice act poate fi atacat .
In practica se foloseste cu succes aceasta procedura legala de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere , ce presupune a indeplini conditiile impuse prin acesta (de regula sprijin material , fizic etc) . Cat timp bunicii doresc sa transfere acest drept de proprietate cred ca se cunoaste situatia dvs. financiara si nu sunt probleme .
Oricum acest mod de transfer al dreptului de proprietate este mai sigur decat donatia (parerea mea) ....
Numai bine !
Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere.
Clauza de intretinere reprezinta de fapt pretul vanzarii si consta in obligatia dumneavoastra de a avea grija ca bunicii dumneavoastra ( atat timp cat vor mai trai ) sa aiba strictul necesar unui trai decent, sa beneficieze de asistenta medicala ( daca au nevoie ) precum si de a suporta toate cheltuielile de inmormantare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate transmite dreptul de proprietate de la bunici catre ... Bazy Bazy Se poate transmite dreptul de proprietate de la bunici catre nepoti,daca bunicii au facut un act de vanzare/cumparare cu clauza de intretinere la unul din cei ... (vezi toată discuția)
Mostenire floris2000 floris2000 Buna ziua, As dori o informatie legata de o mostenire. Pentru inceput cuvintele cheie: bunici, fiica (unica), nepoti. Bunicii detin un apartament ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil cu drept de uzufruct viager marius_br marius_br Doresc sa cumpar un imobil care are trei coproprietari si un beneficiar al unui drept de uzufruct viager (in conexiune cu doi dintre proprietari). Daca toti ... (vezi toată discuția)