Buna ziua,
As avea si eu o problema si va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu un sfat.
Situatia mea este urmatoarea: bunicii vor sa-mi lase casa lor, eu fiind una dintre cei 5 nepoti, dar singura care locuieste cu ei. Cum trebuie de procedat, pentru ca acesta sa nu poata fi atacat de fiicele lor (mama si matusa) mostenitorii de drept? Precizez ca bunicii s-au gandit sa faca un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere, pentru a avea si ei o siguranta ca ma voi ingriji de ei. Ce presupune clauza de intretinere, sa fiu in permanenta langa ei?? Deocamdata financiar nu am cum sa-i ajut deoarece ei au pensile fiecare mai mari decat salariul meu? Este nevoie si de un certificat medico legal pentru a dovedi ca sunt apti mintal?
Buna ziua !
In principiu , orice act poate fi atacat .
In practica se foloseste cu succes aceasta procedura legala de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere , ce presupune a indeplini conditiile impuse prin acesta (de regula sprijin material , fizic etc) . Cat timp bunicii doresc sa transfere acest drept de proprietate cred ca se cunoaste situatia dvs. financiara si nu sunt probleme .
Oricum acest mod de transfer al dreptului de proprietate este mai sigur decat donatia (parerea mea) ....
Numai bine !
Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere.
Clauza de intretinere reprezinta de fapt pretul vanzarii si consta in obligatia dumneavoastra de a avea grija ca bunicii dumneavoastra ( atat timp cat vor mai trai ) sa aiba strictul necesar unui trai decent, sa beneficieze de asistenta medicala ( daca au nevoie ) precum si de a suporta toate cheltuielile de inmormantare.
Mostenire
floris2000
Buna ziua,
As dori o informatie legata de o mostenire. Pentru inceput cuvintele cheie: bunici, fiica (unica), nepoti. Bunicii detin un apartament ... (vezi toată discuția)