avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate transmite dreptul de proprietate de la bunici ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate transmite dreptul de proprietate de la bunici catre ...

Se poate transmite dreptul de proprietate de la bunici catre nepoti,daca bunicii au facut un act de vanzare/cumparare cu clauza de intretinere la unul din cei doi fi,iar acesta a decedat?
Defunctul are o fica ea poate mosteni toate bunurile mobile si imobile?sau mai exista vreo rezerva succesorala la care au dreptul copiii celuilalt fiu decedat(tatal meu)care nu a avut contract de vanzare/cumparare?
(Mentionez ca sotia unchiului meu care a avut contractul de v/c,de intretinere a decedat si ea anul acesta.Contractul de v/c a fost facut de catre bunicii mei unchiului meu inaintea casatoriei cu matusa mea).
De aceea intreb daca cumva eu si sora mea mai avem vreun drept legal succesoral in aceasta situatie.
Va multumesc.
Cu stima Sebastian!
Cel mai recent răspuns: Magazinul de Credite , Consultant credite si finantari 17:04, 19 Septembrie 2022
Buna ziua,

Fiica unchiului dumneavoastra mosteneste Contractul de Vanzare pentru bunurile imobile mentionate in acesta. Daca mai exista si alte imobile in proprietatea bunicilor dumneavoastra care nu au fost trecute in acel contract, presupun ca se pot impartii intre mostenitori (toti nepotii).

O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunicii mei au avut doi copii. bunicii mei i-au facut ... Bazy Bazy Buna ziua. Bunicii mei au avut doi copii.Bunicii mei i-au facut un contract de vanzare/cumparare cu clauza de intretinere si uzfruct viager fiului cel ... (vezi toată discuția)
Bunuri proprii - mostenitori sile2011 sile2011 buna ziua am si eu o problema matusa mea a decedat acum 24 de ani sotul iei a decedat acum 14 ani sotul iei a facut cerere in baza legii fondului funciar ... (vezi toată discuția)
Speta succesiune User4567 User4567 Buna ziua! Avem urmatoarea speta: Sotul matusii mele este decedat din 2010. Parintii acestuia sunt decedati, el mai avand un singur frate care la randul sau ... (vezi toată discuția)