avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept la succesiune

Tata a avut 5 surori . Dupa decesul tatalui si succesiv al surorilor dintre care 3 erau singure, necasatorite si fara copii bunurile mobile si imobile ale acestor trei surori ale tatei au revenit in posesia copiilor celorlalte 2 surori nu stiu pe ce cai pt.ca verisoarele si varul sant ft. secretosi.Nu stiu daca acum la 15 ani de la decesul primei dintre cele trei matusi si 3 ani de la decesul ultimei as mai putea sa-mi revendic vreun eventual drept succesoral ?
Cel mai recent răspuns: gambette , utilizator 17:42, 19 Iulie 2020
Nu stiu sa fi avut loc dezbaterea succesiunii la notar sau pe cale judecatoreasca,
Buna ziua,
Daca dupa decesul celor 3 surori fara descendenti, soti si parinti care sa foe mostenitori rezervatari atunci trebuie dezbatute succesiunile.
DA tatal dumneavoastra are dreptul sa mosteneasca alaturi de celelalte surori bunurile defunctelor.
Daca tatal dumneavoastra a decedat atunci puteti sa solicitati dumneavoastra Dezbaterea succesiunilor fie la notariat daca va intelegeti fie in fata instantei daca nu va intelegeti!
Daca nu va intelegeti cu ceilalti mostenitori si ajungeti in instanta LUATI LEGATURA CU UN AVOCAT!
Ultima modificare: Duminică, 19 Iulie 2020
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Tata a decedat, inaintea surorilor, dar eu nu stiu cum as putea sa solicit dezbaterea succesiunilor fiindca nu am nici o informatie in ce priveste transmiterea dreptului de proprietate de catre defuncte nepotilor,. daca acestea au incheiat contract de intretinere sau de donatie cu nepotii ( adica verii mei). Daca asa s-au inteles matusile in viata cu verii mei ,mi se pare ca eu nu mai am nici un drept..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire însușită în totalitate, fără drept, de o persoană în prezent decedată. cum se împart cotele între moștenitorii rămași în viață? Crisant76 Crisant76 buna seara tuturor. D-na A este casatorita cu d-nul B,impreuna au un fiu necasatorit si fara copii. D-nul B are 4 frati decedati si cate 4 nepoti de la ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire. mă puteți lămuri ce cotă am? grunwald grunwald Ziua buna ! Nelmurire la o dezbatere mostenire: In urma decesului verisoarei a ramas mostenire un apartament si bani intr-un cont bancar. S-a luat legatura ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul unei succesiuni aproape succesive, decesul ... Bianca_Livia Bianca_Livia Buna ziua, in cazul unei succesiuni aproape succesive, decesul fiului, decesul mamei, fiul necasatorit si fara copii, mama divortata de tatal fiului de multi ... (vezi toată discuția)