avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Activitate cipisoft

Activitate cipisoft

Răspuns la discuția Precizari legea 295/2004
Multumesc, in ce priveste starea de necesitate sunt lamurit acum dar in schimb e necalara situatia in care o persoana nu este in stare de necesitate :)
Buna ziua,
am cateva nelamuriri in legatura cu legea 295/2004, poate puteti sa ma ajutati:
1. este interzis portul si folosirea armelor neletale "în locuri aglomerate" ...
- exista o definitie pentru locuri aglomerate sau e la, latitudinea fiecarui procuror sa decida daca locul respectiv este aglomerat sau nu
Ex. patru persoane intr-un lift dupa mine este un loc aglomerat
este stupid sa stai sa faci evaluari pentru un loc sa vezi daca este sau nu aglomerat din punctul tau de vedere(nu conteaza punctul tau de vedere, conteaza punctul de vedere al politistului, procurolului si judecatorului) si daca totusi trebuie sa faci aceasta evaluare, dupa ce criterii o faci ?

2. utilizare armei in caz de legitima aparare "ori stare de necesitate"
- exista o definitie sau reglementare pentru o stare de necesitate sa pot sa inteleg si eu ca ma aflu intr-o stare de necesitate si cand nu.

Multumesc Anticipat!
ok multumesc, o sa va urmez sfatul.
asa am fost sfatuit si la notar, dar aveam nevoie de mai multe pareri argumentate, in asa fel sa pot sa-mi fac propia parere si tind sa fiu de acord cu dvs. daca o sa-mi acopar spatele cu poze, filmulete, chitante, martori sper sa fie ok(nu o sa dorm foarte linistit multi ani de acum incolo dar asta e, se pare ca nu am de ales)
Nu se pune problema daca am sau nu incredere in el, greseala este omeneasca, experienta si nivelul pregatirii difera de la om la om iar eu incerc sa gasesc cea mai sigura si cea mai buna solutie pentru mine, nu neaparat cea mai usoara. De aproximativ 2 ani m-am mutat la bunici cu sotia, am facut investii in casa respectiva urmeaza sa mai fac si alte investii si nu vreua sa ma trezesc ca pot pierde totul pentru ca nu am stiut sa aleg ce trebuie la momentul potrivit.
Multumesc.
chiar daca nu pot demonstra plata ?
Intr-o discutie cu un prieten avocat mi-a sugerat sa merg pe varianta de vanzare cumparare, pentru ca ar fi singura solutie 100% sigura dar din ce am vazut intre nepoti si bunici se poate considera donatie ascunsa (daca nu poti proba plata) si pare usor de anulat in acest caz. In cazul unui contract de intretinere si bunicii se razgandesc dupa 3 ani sau daca alti nepoti contesta faptul ca sunt ingrijiti , mai exact cat de greu se poate rupe un contract de intretinere pe perioada vietii si dupa.
Multumesc.
Am inteles multumesc pentru raspuns. Pentru contractul de intretinere este obligatorie o ancheta sociala sau este optionala? (in momentul de fata imi este greu sa-mi demonstrez veniturile)
Bun ziua,
poate fi considerata donatie ascunsa un contract de vanzare cumparare intre nepoti si bunici? sau este mai sigur un contract de intretinere?
Multumesc.