avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Precizari legea 295/2004
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Precizari legea 295/2004

Buna ziua,
am cateva nelamuriri in legatura cu legea 295/2004, poate puteti sa ma ajutati:
1. este interzis portul si folosirea armelor neletale "în locuri aglomerate" ...
- exista o definitie pentru locuri aglomerate sau e la, latitudinea fiecarui procuror sa decida daca locul respectiv este aglomerat sau nu
Ex. patru persoane intr-un lift dupa mine este un loc aglomerat
este stupid sa stai sa faci evaluari pentru un loc sa vezi daca este sau nu aglomerat din punctul tau de vedere(nu conteaza punctul tau de vedere, conteaza punctul de vedere al politistului, procurolului si judecatorului) si daca totusi trebuie sa faci aceasta evaluare, dupa ce criterii o faci ?

2. utilizare armei in caz de legitima aparare "ori stare de necesitate"
- exista o definitie sau reglementare pentru o stare de necesitate sa pot sa inteleg si eu ca ma aflu intr-o stare de necesitate si cand nu.

Multumesc Anticipat!
Ultima modificare: Luni, 2 Ianuarie 2012
cipisoft, utilizator
Cel mai recent răspuns: cipisoft , utilizator 19:51, 2 Ianuarie 2012
pt starea de necesitate gasiti o definitie in codul penal respectiv art. 45:

Este în stare de necesitate acela care săvârşeşte fapta pentru a salva de la un pericol iminent şi care nu putea fi înlăturat altfel, viaţa, integritatea corporală sau sănătatea sa, a altuia sau un bun important al său ori al altuia sau un interes obştesc.

Nu este în stare de necesitate persoana care în momentul când a săvârşit fapta şi-a dat seama că pricinuieşte urmări vădit mai grave decât cele care s-ar fi putut produce dacă pericolul nu era înlăturat.
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc, in ce priveste starea de necesitate sunt lamurit acum dar in schimb e necalara situatia in care o persoana nu este in stare de necesitate :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apărarea - arme neletale - legea 295/2004 - discuții Tetriss Tetriss Buna ziua, Doresc sa aplic pentru un permis de arma neletala, din motive intemeiate. Mentionez ca nu sunt de rea-credinta si doresc sa folosesc arma, conform ... (vezi toată discuția)
Nelamurire despre legea 295/2004 art 63 Raducu9832 Raducu9832 Nelamurire despre legea 295/2004 art 63 Legea 295/2004 art 63 puncul 1, 2 si 3: 1.Persoanele prevăzute la art. 57 alin. 1 au dreptul să poarte asupra ... (vezi toată discuția)
Confiscare de arma neletala , vreau sa fac contestatie cata_tm2 cata_tm2 Buna , mi-am cumparat azi o arma airsoft genul celor chinezesti cu bile , doar ceva mai puternica tot cu bile si automata . Arma aceasta nu necesita permis si ... (vezi toată discuția)