avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Nelamurire despre legea 295/2004 art 63
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Nelamurire despre legea 295/2004 art 63

Nelamurire despre legea 295/2004 art 63

Legea 295/2004 art 63 puncul 1, 2 si 3:

1.Persoanele prevăzute la art. 57 alin. 1 au dreptul să poarte asupra lor doar o singură armă neletală destinată pentru autoapărare, dintre cele procurate în mod legal.
2.Este interzis portul armelor neletale, destinate pentru autoapărare, în următoarele condiții:
3. ÎN LOCURI AGLOMERATE, stadioane, săli de spectacol și adunări publice, precum și în alte locuri în care folosirea acestor arme este interzisă prin lege;

Eu as dori sa optez pentru o arma neletala, dar ceea ce ma face sa cred ca legea e facuta impotriva victimei si total in favoarea celor ce poarta arme ilegal este la punctul 3 " in locuri aglomerate". Nu am gasit nici o informatie despre cum este definit si/sau interpretat "locuri aglomerate" nici in lege nici in dex, deci ramane la decizia autoritatilor. Intrebarea mea se adreseaza cunoscatorilor de cauza, politistilor, jandarmilor, avocatilor si judecatorilor:

Ce faceti daca va intalniti cu un om care are o arma de genu cu acte in regula, cu taxe platite care sa chinuit si a platit bani destui de multi (aparent permisul si autorizatia + arma si munitia nu is asa ieftine) si il prindeti "in loc aglomerat"? Pur si simplu se plimba pe bulevard in ora de varf, a respectat regimul armelor si munitiilor arma era in toc ascunsa vederi sub geaca etc. N-a fluturat arma la intimidare, n-a puscat pe nimeni ci doar se afla "in loc aglomerat". Deci il pedepsiti conform legi sau il iertati pentru ca legea e super interpretabila iar omul n-a facut nimic rau practic? Daca cineva stie explica sau cunoaste cazuri de genu va rog povestiti-le sa imi fac o idee, este ciudat ca nicaieri nu gasesc informatii despre pasajul asta din lege.

CULMEA: Cei care se incadreaza la arme LETALE nu au aceste restrictii, de ce diferenta asta?

Va multumesc de atentie.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 16:37, 13 Decembrie 2020
Cei care se incadreaza la arme letale au si alte conditii de acordare a permisului.

Pe scurt si mai precis, care este problema dvs? Ce s-a intamplat, mai exact?
(ca doar nu ati imaginat dvs doar asa o situatie teoretica si didactica in acelasi timp)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie baston telescopic ANONIMUL27 ANONIMUL27 Dupa ce am fost atacat de mai multe ori, am hotarat sa imi iau un baston telescopic pe care sa il port la mine ca sa nu mai fiu cu mainile goale in fata ... (vezi toată discuția)
Confiscare de arma neletala , vreau sa fac contestatie cata_tm2 cata_tm2 Buna , mi-am cumparat azi o arma airsoft genul celor chinezesti cu bile , doar ceva mai puternica tot cu bile si automata . Arma aceasta nu necesita permis si ... (vezi toată discuția)
Apărarea - arme neletale - legea 295/2004 - discuții Tetriss Tetriss Buna ziua, Doresc sa aplic pentru un permis de arma neletala, din motive intemeiate. Mentionez ca nu sunt de rea-credinta si doresc sa folosesc arma, conform ... (vezi toată discuția)