avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Confiscare de arma Neletala , vreau sa fac contestatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Confiscare de arma Neletala , vreau sa fac contestatie

Buna , mi-am cumparat azi o arma airsoft genul celor chinezesti cu bile , doar ceva mai puternica tot cu bile si automata . Arma aceasta nu necesita permis si este o arma neletala , cumpararea ei se face doar cu buletinul , atestand ca ai varsta de 18 ani . Clar ca un incepator nerabdator am mers in padure sa o testez ... neavand un rucsac sau ceva special din prima zi , am pus arma intr-un ghiozdan avand cam 6-7 cm catarea afara , aproape insesizabil . O femeie "normala" vazandu-ma cu ea in ghiozdan a anuntat politia . Am fost oprit din mers de catre ei , controlat si dus la sectie , mi s-a intocmit proces verbal si mi-a fost confiscata arma :O . Intrebarea mea e , am vreo sansa sa o recuperez daca fac contestatie (m-au indrumat agentii sa fac) si daca da , cam ce as putea specifica in ea cu scopul de a ma scoate si de a avea sanse sa o recuperez ... Rog pe cineva care se pricepe sa ma indrume si sa-mi explice exact ce trebuie facut ! Multumesc !
Cel mai recent răspuns: melania_14 , utilizator 09:00, 16 Septembrie 2014
Daca ne spuneti si ce au scris in procesul verbal poate va putem ajuta.
A fost depistat pe str X nr X pe trotuar in timp ce purta asupra sa o arma neletala cu bile din plastic inchisa partial intr-un rucsac avand teava la vedere , fapt care a provocat indignarea persoanelor care au sesizat .
Fapta comsia e prevazuta art.63 din 295/2004 "Art. 63. –
(2) Este interzis portul armelor neletale, destinate pentru autoapărare, în următoarele condiţii:
a) în locuri aglomerate, stadioane, săli de spectacol şi adunări publice, precum şi în alte locuri în care folosirea acestor arme este interzisă prin lege "
Pe situl politiei romane este o lista: Clasificarea Arme in care se specifica:
** Armele tip paintball si air-soft nu fac obiectul Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, întrucât din punct de vedere al destinaţiei acestea nu se regăsesc în anexa legii, motiv pentru care nu aveţi nevoie de autorizare pentru procurarea, deţinerea şi folosirea lor.

Daca dvs spuneti ca arma este de tip Air-soft nu ar fi trebuit sa vi se faca proces verbal. Daca aveti actele armei in care sa specifice tipul armei faceti o contestatie pt ca procesul verbal nu este corect si cereti recuperarea armei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire despre legea 295/2004 art 63 Raducu9832 Raducu9832 Nelamurire despre legea 295/2004 art 63 Legea 295/2004 art 63 puncul 1, 2 si 3: 1.Persoanele prevăzute la art. 57 alin. 1 au dreptul să poarte asupra ... (vezi toată discuția)
Achizitie baston telescopic ANONIMUL27 ANONIMUL27 Dupa ce am fost atacat de mai multe ori, am hotarat sa imi iau un baston telescopic pe care sa il port la mine ca sa nu mai fiu cu mainile goale in fata ... (vezi toată discuția)
Regimul armelor cu aer comprimat pianistu pianistu 1.Am observat ca s-a discutat despre replici airsoft, as vrea sa aflu daca aceste replici pot fi scoase sau introduse in tara , ma gandesc la participarea unui ... (vezi toată discuția)