avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate fi considerata donatie ascunsa?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate fi considerata donatie ascunsa?

Bun ziua,
poate fi considerata donatie ascunsa un contract de vanzare cumparare intre nepoti si bunici? sau este mai sigur un contract de intretinere?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: cipisoft , utilizator 17:21, 26 Iulie 2010
daca nepotii nu pot face dovada platii pretului, e donatie deghizata
Am inteles multumesc pentru raspuns. Pentru contractul de intretinere este obligatorie o ancheta sociala sau este optionala? (in momentul de fata imi este greu sa-mi demonstrez veniturile)
buna ziua .
va recomand contractul de intretinere .
pt. acest tip de contract nu se efectueaza ancheta sociala, dar este recomandat vanzatorului sa obtina un certifciat medico-legal care sa ateste faptul ca este in deplinatatea facultatilor mentale.
contractul de intretinere sa se faca in forma autentica.
Intr-o discutie cu un prieten avocat mi-a sugerat sa merg pe varianta de vanzare cumparare, pentru ca ar fi singura solutie 100% sigura dar din ce am vazut intre nepoti si bunici se poate considera donatie ascunsa (daca nu poti proba plata) si pare usor de anulat in acest caz. In cazul unui contract de intretinere si bunicii se razgandesc dupa 3 ani sau daca alti nepoti contesta faptul ca sunt ingrijiti , mai exact cat de greu se poate rupe un contract de intretinere pe perioada vietii si dupa.
Multumesc.
asa este cel mai sigur e cu vanzare-cumparare.

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare razvan.nan razvan.nan buna ziua. ma aflu in urmatoare situatie: bunica mea din partea mamei intentioneaza sa mi lase drept mostenire un teren si o casa. din ceea ce am reusit sa ... (vezi toată discuția)
Acte casa damian222 damian222 cum este mai bine pentru a face niste acte pt o casa cu contract vanzare cumparare cu intretinere sau doar cu intretinere care nu poate fii atacat de nimeni? (vezi toată discuția)
Testament micutza19 micutza19 Sunt casatorita iar eu cu sotul meu stam la bunicul lui.Bunicul vrea sa ne lase casa dupa moarte si noi ne-am gandit sa facem un testament. Ideea e ca bunicul ... (vezi toată discuția)