Buna ziua!
Am detinut permis de conducere din anul 2005 pana la sfarsitul anului 2008 cand acesta mi-a fost retinut( -dcp. infractiuni privind circulatia pe drumurile publice art. 87 alin. 1) iar la data de 25./06./2010 am primit o condamnare de 6 luni cu suspendare pentru aceasta fapta. La scurt timp../07/2010 fiind constrans de imprejurari am condus desi nu aveam acest drept, drept pentru care m-am ales cu( -dcp. infractiuni privind circulatia pe drumurile publice art. 86 alin.2) iar la data de 01./11./2011 am primit o condamnare de 1 an cu suspendare pentru aceasta fapta. Asi dori sa stiu daca ma pot prezenta in momentul de fata la examenul pentru redobandirea unui nou permis de conducere? Va multumesc.
....Bun! am inteles, deci dupa un an de la ramanerea hotararii definitive voi putea da examen pt obtinerea unui nou permis de conducere, dar ce se va intampla la finalizarea celei de-a doua fapta si anume cea de conducere cu permisul retinut. Mi se va anula si cel obtinut a doua oara?..... astept raspuns!
Va multumesc!
Multumesc ft mult pt raspuns la intrebarile mele de pana acum!. Totusi nu exista o solutie pentru acest dosar penal, de cel de-al II-lea fiind vorba, nu asi putea sacapa cu vreo amenda cumva fara a mai ajunge cu el in instanta de judecata?.
Multumesc pt raspuns.......dar in ce interval de timp voi primi acel extras din dispozitivul hotararii pt ca eu sa pot achita aceasta suma?
Va multumesc!
va multumesc pt ca mi-ati raspuns insa nu e raspunsul pe care il cautam eu. Imi cer scuze daca prima data poate nu m-am facut inteles.......am ajuns la judecator pt ca am condus sub influenta alcoolului putin peste limita legala admisa (din ce motiv sa intamplat nu am sa mai scriu- consider ca nu intereseaza pe nimeni motivele si nici pe mine nu ma mai ajuta cu nimic) iar la sfarsitul procesului am primit pedeapsa cu suspendare si a ramas sa mai platesc si 200lei cheltuieli judiciare. Pentru acesti 200lei nu stiu eu cum se procedeaza si unde se platesc...avocatul mi-a zis sa ma interesez la judecatorie, eu am mers acolo am intrebat o doamna avocat care mi-a rasuns sa merg la executari penale si sa intreb acolo. Ajuns acolo mi sa spus ca trebuie sa stiu nr de dosar pt a primi mai multe explicatii iar eu in ziua respectiva nu l-am stiut si mi-au zis ca oricum banii se platesc la ,,finante,, dupa care am mai intrebat o doamna avocat iar acesta mi-a raspuns ca trebuie sa astept sa primesc ceva acasa dar nu mai sunt sigur ce( hotarare ;somatie)chiar nu mai retin si ca oricum nu e graba. Eu nu stiu ce sa mai cred, astept raspuns........va multumesc! !!!
Buna ziua... In urma procesului pe care l-am avut si care s-a terminat in data de 14.06.2010 s-a stabilit ca am de platit si 200lei cheltuieli de judecata. Asi vrea sa stiu daca exista un anumit termen de timp in care trebuie platita aceasta suma, unde se plateste si cum se procedeaza pt ca initial am incercat sa platesc si pana in momentul de fata nu am reusit........ va multumesc !
De aceasta situatie mi-este frica si am intreba ca sa fiu sigur insa precizez ca ultimul termen de judecata a fost in luna Iunie 2010(14.06.2010) si nu Mai, imi cer scuze!. Iar pe mine m-a oprit politia a doua oara pe data de 27.06.2010. Pana in momentul de fata nu am primit acasa nici o instiintare sau hotarare judecatoreasca ramasa definitiva dar nici ca permisul de conducere mi-a fost anulat. Am vreo sansa sa scap cu vreo amenda sau tot cu suspendare!? Intreb lucrul acesta pt ca eu personal nu cred ca a doua fapta este chiar atat de grava ca am condus cu permisul de conducere retinut din cauza unei prosti facute de mine mai demult si la care am dat socoteala in instanta eu avand cunostinte ale regulilor de circulatie, nepunand in pericol viata celorlalti participanti la trafic doar pt ca permisul de conducere mia fost retinut. Acum recunosc faptul ca aveam un termen de incercare si ca trebuie respectat dar totusi vreu sa inteleg un lucru, daca ultimul termen de judecata al meu a fost pe 14.06.2010 si pana in momentul de fata nu am primit nici o scrisoare in care sa mi se comunice hotararea definitiva sau ca permisul mi-a fost anulat, eu find oprit de politie a doua oara pe 27.06.2010 in acest timp ma aflam sau nu in termenul de incercare? va multumesc! !!!
Nu, a doua oara nu am mai condus baut pt ca nu obisnuiesc sa beau si sunt satul de cate necazuri am avut pt ca am condus prima data baut... am condus doar avand permisul de conducere retinut....
Buna Ziua....
Am permis de conducere din anul 2005 si pana in Noiembrie 2008 nu am avut niciodata permisul suspendat si nici nu am primit niciodata amenzi de circulatie.
In 08.11.2008 am facut greseala vietii mele. Am condus dupa ce am consumat aproximativ 3 - 4 beri. Am fost oprit de catre un echipaj de politie si testat cu aparatul etilotest unde a rezultat o alcoolemie de 0,88mg/l. M-am ales cu permisul retinut si cu dosar penal. In mai 2010 am primit 6 luni cu suspendare pt aceasta fapta dar la scurt timp am mai facut o prostie, am condus din nou fiind constrans de imprejurari,de data aceasta fara a mai fi baut pt ca nu obisnuiesc acest lucru si am fost oprit din nou de politie. Acestia mi-au retinut dovada inlocuitoare fara valabilitate a permisului de conducere am dat o declaratie cum sa intamplat si de ce am condus si am plecat acasa dupa aceasta intamplare. Intrebarea mea este daca mi-au facut din nou dosar penal si daca DA ce mi se poate intampla avand in vedere cele spuse mai sus si cand voi putea obtine din nou permisul de conducere . Va multumesc anticipat!.