avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cheltuieli judiciare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cheltuieli judiciare

Buna ziua... In urma procesului pe care l-am avut si care s-a terminat in data de 14.06.2010 s-a stabilit ca am de platit si 200lei cheltuieli de judecata. Asi vrea sa stiu daca exista un anumit termen de timp in care trebuie platita aceasta suma, unde se plateste si cum se procedeaza pt ca initial am incercat sa platesc si pana in momentul de fata nu am reusit........ va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 11:23, 28 Iulie 2010
trebuie sa ii platiti partii care a castigat procesul in principiu...luati legatura cu persoana in cauza
va multumesc pt ca mi-ati raspuns insa nu e raspunsul pe care il cautam eu. Imi cer scuze daca prima data poate nu m-am facut inteles.......am ajuns la judecator pt ca am condus sub influenta alcoolului putin peste limita legala admisa (din ce motiv sa intamplat nu am sa mai scriu- consider ca nu intereseaza pe nimeni motivele si nici pe mine nu ma mai ajuta cu nimic) iar la sfarsitul procesului am primit pedeapsa cu suspendare si a ramas sa mai platesc si 200lei cheltuieli judiciare. Pentru acesti 200lei nu stiu eu cum se procedeaza si unde se platesc...avocatul mi-a zis sa ma interesez la judecatorie, eu am mers acolo am intrebat o doamna avocat care mi-a rasuns sa merg la executari penale si sa intreb acolo. Ajuns acolo mi sa spus ca trebuie sa stiu nr de dosar pt a primi mai multe explicatii iar eu in ziua respectiva nu l-am stiut si mi-au zis ca oricum banii se platesc la ,,finante,, dupa care am mai intrebat o doamna avocat iar acesta mi-a raspuns ca trebuie sa astept sa primesc ceva acasa dar nu mai sunt sigur ce( hotarare ;somatie)chiar nu mai retin si ca oricum nu e graba. Eu nu stiu ce sa mai cred, astept raspuns........va multumesc! !!!
Ar trebui sa credeti tot ce vi s-a spus, pana acum... pentru ca, acea hotarare penala, vi se va comunica la adresa de domiciliu.Cu acea hotarare, mergeti din nou la biroul "Executari penale" din cadrul Judecatoriei iar cei de acolo, va vor lamuri (va vor indica exact contul si ce trebuie sa faceti dupa ce achitati suma respectiva).
Hotararile penale nu se comunica, se comunica doar dispozitivul hotararii si aceasta numai in situatia in care partea nu a fost prezenta la judecata si pronuntare si evident celor arestati-art.360 c.proc.pen.
In privinta cheltuielilor judiciare catre stat veti primi un extras din dispozitivul hotararii cu privire la suma ce o aveti de achitat.
Plata acestora se face intr-un cont special care va va fi indicat la Trezorerie. Chitanta in original trebuie depusa la biroul de executari penale din cadrul instantei de executare.
Pastrati o copie a acesteia.
Multumesc pt raspuns.......dar in ce interval de timp voi primi acel extras din dispozitivul hotararii pt ca eu sa pot achita aceasta suma?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Rejudecare dorinv dorinv Sentinta instantei de fond condamna inculpatul la inchisoare si plata catre partea civila la despagubiri. In apelul declarat de inculpat, instanta il admite si ... (vezi toată discuția)
Decizie pronuntata de curtea de apel in recurs nikolos nikolos ,,curtea de apel admite recursul formulat de parchet si sporeste pedeapsa la 2 ani inchisoare \\".citat depe portalul minsterul justitiei Cum aflu daca este ... (vezi toată discuția)
Pot da de permis ? IonM IonM In 27 noiembrie2012 am fost condamnat la 4 luni cu suspendare pt conducere sub influenta bauturilor alcoolice .Solutia este aceasta : În baza art. 87 al. 1 ... (vezi toată discuția)