Magda Staicu a scris:
Abia acum am descoperit topicul si cu voia dvs , imi permit o parere : persoana fizica poate fi angajator , in temeiul codului muncii si poate angaja personal cu CIM , comportandu-se dpdv fiscal ca si o persoana juridica . Adica intocmeste si declara CIM, se declara la fisc cu vector fiscal - persoana fizica platitoare de impozite si taxe pentru angajatii sai , declara lunar contributiile si evident , le achita .
Costurile vor fi , bineinteles , mari , dar nu asta era tema , ci daca exista sau nu posibilitatea angajarii de catre pf a unei(unor ) pf .
In cazul constructiilor, og cu zilierii nu este aplicabila .
imi pare rau ca nu ati citit legea zilierilor inainte sa postati acest comentariu. este prevazut cat se poate de clar ca este aplicabila numai persoanelor juridice. cum poate deveni o persoana fizica persoana juridica ...............poate vorbiti de pfa care nu are voie sa aiba angajati?Totusi, ar fi de bun simt sa informam in cunostinta de cauza poporul, iar daca nu cunoastem mai bine ne abtinem.:hammer: presupunerile mai rau de incurca decat ne lamuresc!