Buna ziua,
Va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie:
In iulie 2008 am primit acasa instiintare de hotararea privind o tranzactie intre fratele meu si mine privind iesire din indiviziune.
Acum in 2010 am vrut sa legalizez hotararea si mi-au spus ca trebuie sa platesc o taxa de timbru de trei la suta din valoarea tranzactiei.
Avand in vedere ca noua lege de timbru a aparut in iunie 2009 cum pot evita aceasta taxare, avand in vedere ca este si tranzactie ?Care este calea de urmat?-locuiesc in Ploiesti
Va multumesc pentru raspuns.
Acest articol se aplica si daca vrei o copie legalizata pentru o hotarare din 2008 pentru intelegere mostenire?34. La articolul 8 1, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
«Art. 8 1 . — (1) Cererile pentru eliberarea de catre instantele judecatoresti de copii de pe hotararile judecatoresti, cu mentiunea ca sunt definitive si irevocabile, prin care se stabilesc calitatea de mostenitor, masa succesorala, cotele si bunurile ce revin fiecarui mostenitor, daca nu s-a platit taxa de timbru pentru efectuarea procedurii succesorale notariale, se taxeaza potrivit
dispozitiilor art. 3 lit. c).»
In 2008 am primit acasa copie dupa hotararea de intelegere la mostenire.
In 2010 am cerut copie legalizata dupa hatarare. Avocatul spune ca nu se elibereaza copia decat dupa ce platesc 3% din valoarea tranzactiei. Este acest lucru posibil dupa pronuntarea hotararii?