avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TRANZACTIE PARTAJ SUCCESORAL HOTARARE 2008
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TRANZACTIE PARTAJ SUCCESORAL HOTARARE 2008

Buna ziua,
Va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie:
In iulie 2008 am primit acasa instiintare de hotararea privind o tranzactie intre fratele meu si mine privind iesire din indiviziune.
Acum in 2010 am vrut sa legalizez hotararea si mi-au spus ca trebuie sa platesc o taxa de timbru de trei la suta din valoarea tranzactiei.
Avand in vedere ca noua lege de timbru a aparut in iunie 2009 cum pot evita aceasta taxare, avand in vedere ca este si tranzactie ?Care este calea de urmat?-locuiesc in Ploiesti
Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 22:58, 31 Iulie 2010
eu am impresia, neclara, ca trebuie platit doar 19 ron pt fiecare exemplar..

Daca e HJ, trebuie timbrata la judecatorie. Nu cred sa fie asa taxe de timbru! Una este tranzactia si alta investire hotararii cu un anumit titlu.Dar de cand se legalizeaza hotararile judecatoresti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru legalizare hotarare Georgelius Georgelius Buna ziua, Astazi am vrut sa legalizez la judecatorie o sentinta civila prin care s-a luat act de o tranzactie privind iesirea din indiviziune a 2 ... (vezi toată discuția)
Divorț- sentință definitivă și irevocabilă Ana-Maria3732 Ana-Maria3732 Buna ziua! Am divorțat anul trecut și în Decembrie s-a finalizat divorțul prin hotărâre judecătorească. Divorțul a fost depus din străinătate la ... (vezi toată discuția)
Investire sentinta MihaDrag MihaDrag buna seara .Am si eu o intrebare legata de sentinta data de tribunal care trebuie investita daca ma exprim corect in definitiva si irevocabila .Suntem o ... (vezi toată discuția)