avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț- Sentință definitivă și irevocabilă
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț- Sentință definitivă și irevocabilă

Buna ziua!

Am divorțat anul trecut și în Decembrie s-a finalizat divorțul prin hotărâre judecătorească. Divorțul a fost depus din străinătate la Judecătoria Sectorului 5 București și am primit sentința civilă. Doresc ca aceasta să devină definitivă și irevocabilă.

Este posibil ca acest lucru să fie îndeplinit de o altă persoană fără ca aceasta să fie împuternicită sau printr-un formular online?
Dacă niciuna din variantele de mai sus nu este valabilă, trebuie să mă prezint personal sau pot împuternici pe cineva?

Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 08:57, 20 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie să împuterniciți un avocat să vă legalizeze hotărârea. Puteți să împuterniciți și o altă persoană, dar trebuie să-i dați o procură specială, pe care o puteți întocmi la consulat.
Vă mulțumesc pentru răspuns!
Am intrat pe pagina Judecătoriei sectorului 5 și am găsit această informație unde se oferă și posibilitatea de a completa și trimite actele necesare online. Îmi este neclar dacă "legalizarea" este ceea ce am eu nevoie. Eu sunt în afara Bucureștiului dar mă aflu în țară. (Doresc evitarea deplasării la București din cauza situației actule COVID).

"Acte necesare în vederea legalizării hotărârilor judecătoreşti pronunţate de către Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti:
1. Copie de pe hotărârea judecătorească a cărei legalizare se solicită (în câte exemplare solicitaţi – 1 sau mai multe)
2.cerere (adresată preşedintelui instanţei) pentru legalizare
3. taxă judiciară de timbru de 5 lei/exemplar.
4. In cazul in care se solicita comunicarea copiilor legalizate prin posta se va atasa la cererea de legalizare si un plic autoadresat si timbrat (cu timbru postal necesar in vederea expedierii)

Documentele se trimit prin posta sau prin intemediul aplicatiei e-legalizare de pe site-ul tmb.ro
[ link extern ] /"
Aveți nevoie de legalizarea hotărârii judecătorești.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva AdrianBogdan1 AdrianBogdan1 In anul 2014 am vandut o masina cu act de vanzare cumparare, am scos-o si de la finante. In 2016 am primit o amenda de rovigneta prin posta(data contraventiei ... (vezi toată discuția)
Cum pot să intru în posesia unei copii judecătorești definitive ... Lasculescu Lasculescu Cum pot să intru în posesia unei copii judecătorești definitive legalizată prin poștă sau online. Menționez că sânt persoană cu grad de handicap ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila scurpin77 scurpin77 Buna ziua. Am avut proces cu RATB Bucuresti ptr. anularea unei amenzi contraventionale si l-am castigat. Cum pot intra in posesia hotararii definitive si ... (vezi toată discuția)