Buna ziua. In legatura cu acest aspect, asistentii personali sunt angajati ai administratiei publice locale, ca si asistentul social, dar ei beneficiaza de prevederile HG 153/2018. Daca HG mentionat nu se refera la asistenta sociala din primarie, atunci la care categorie de personal se refera, avand in vedere numele capitolului "Sănătate și asistență socială" ?
Si daca asistentul social din administratie publica indeplineste toate atributiile din domeniul asistentei sociale in cadrul caminului de batrani administrat de catre primarie?
Buna ziua. am si eu o intrebare, daca ma poate ajuta cineva. Un asistent social din administratie publica locala, acreditata ca serviciu social, poate beneficia de sporul de 15% , acordat pentru conditii deosebite si prevazut in Legea 153/2017, cap. II, art 14, lit e, respectiv HG 153/2018, anexa 9, V, lit. D?
Buna ziua. Socrii mei sunt casatoriti de 30 de ani, iar de un an de zile nu isi mai vorbesc, el si-a abuzat fizic sotia si copilul in varsta de 27 ani, de mai multe ori, a fost chemata politia locala pentru a-l calma, au fost luate declaratii si s-au intocmit procese verbale. Cu toate astea, socrul meu continua sa o jigneasca pe soacra mea si sa o ameninte ca o omoara daca nu pleaca din curte. Mentionez ca el are titlu de proprietate pentru locuinta si ii interzice sa intre in baie sau bucatarie, spunand ca numai el are dreptul, desi imbunatatirile le-au facut impreuna. Intrebarea mea este urmatoarea: in cazul unui divort, soacra mea va putea ramane in casa sau va trebui sa se mute? Iar cei doi copii ai lor, majori, vor avea dreptul sa locuiasca in continuare in aceasta casa, chiar daca socrul meu vrea sa plecam cu totii, sa ramana el singur? Copiii isi pot cere dreptul lor de mostenire, chiar daca tatal lor e inca in viata? Va rog frumos lamuriti-ma si pe mine. Va multumesc anticipat.
Buna ziua. Ma numesc Mihaela si peste o saptamana o sa dau nastere unui copilas. As dori sa stiu daca eu pot primi indemnizatia pentru cresterea copilului, daca nu am lucrat, insa am terminat acum trei saptamani facultatea. Am citit ca si absolventii de facultate pot primi aceasta indemnizatie daca nu depasesc 60 de zile de la sustinerea licentei si promovarea acestui examen. Ma puteti lamuri? Multumesc frumos pentru raspuns.