avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Activitate elyelena

Activitate elyelena

Buna seara.inainte adresez o intrebare as dori sa dau cateva date despre cazul meu.sunt impreuna cu tatal copiilor mei de 23 de ani garsoniera este cumparat de amandoi in
'92.din pacate de-a lungul timPului el nu a contribuit cu nimic la intretinerea casei,plate vreuneo facturi cum de altfel nici la cresterea copiilor,pasiunea lui fiind bautura...am divortat in 2003 iar copiii mi- au fost dat in custodie .el continua si astazi sa stea in aceasta casa amenintand si spunand ca el are drepturi asupra mea,a copiilor ,asupra garsonirei...violenta il caracterizeaa tocmai din acest motiv a trecut atata timp si nu am rezolvat nimic. ce ma sfatuiti sa fac?ce drepturi ii revin in cazul unui partaj si cum ar trebui sa sa procedez pt a pune stop acestei situatii? Va multumesc anticipat.
O sa revin cu o intrebare si imi cer scuze daca sunt prea insistenta...atata timp cat eu am semnat doar contractul individul de munca cum pot verifica daca exista un ccm la nivel de ramura comert?Multumesc
Eu am cautat pe internet contractul colectiv de munca la nivel national 2011 si la articolul 78 lit1 asta am gasit specificat in legatura cu salariul compensatoriu. Stiti cum as putea sa verific daca firma se afla inregistrata la nivel de ramura respectiv comert?multumesc
buna ziua.de aproape doi ani lucrez la o firma care se ocupa cu vanzare de articole fittnes.mi s a incheiat contract individual de munca in martie 2010.in octombrie 2010 mi s a spus k nu mai merge vanzarea si k sunt data afara pe motivul k sunt cea mai noua angajata...in acel moment mi s a incheiat contractul cu articolul 55 lit b.in timp am aflat ca un contract de munca incheiat cu acesta articol nu permite acordarea de somaj.la o luna dupa ce am fost data afara am fost rechemata la firma.si m am intors....din pacate anul acesta se repeta istoria ...iarasi nu mai merge vanzarea si iarasi vor fi fete date afara...sincer ma simt vizata...si as dori ca de data aceasta sa imi cer drepturile.stiu ca pot primi somaj doar daca sunt concediata si ca atare asta voi dori.intrebarea mea este daca celalat contract a fost incheiat cu art 55 lit b si acesta va fi incheiat cu un articol de concediere pot primi somaj?eu acumulez 12 luni de munca cu cele de anul trecut ...in contract este stipulat un preaviz de 20 de zile in cazul concedierii lucru care anul trecut nu s a aplicat.stiti daca pot primi vreun salariu compensatoriu?stiam ca se aplica contractul colectiv de munca la nivel national conform articolului 78 lit1 si ar trebui sa primesc cel putin un salariu compensatoriu.cu ce articol ar trebui incheiat contractul acum pentru a beneficia de somaj si salariu compensatoriu? imi cer scuze daca am deviat pe alocuri de la subiect dar am vrut sa precizez toate datele importanta.va multumesc anticipat!
in situatia de fata pe care v-am prezentat-o au trecut 2 ani si jumatate de la decesul ultimului parinte.daca eu gasesc un cumparator, din momentul incheierii actelor cu acesta mai poate fi atacat actul?va multumesc.
imi cer scuze nu mi-am dat seam asi nu am stiut.va multumesc
buna ziua.parintii mei mi-au facut contract de intretinere cu drept de uzufruct viager unei case si unui teren.in tot timpul cat au fost in viata mi-am indeplinit toate obligatiile fata de ei si la fel si dupa moartea acestora eu ocupandu-ma de toate necesare pentru acestia.intrebarea mea este daca actul se mai poate ataca dupa trecerea a 3 ani de la moartea ultimului parinte.una dintre surori a spus ca o sa atace actul si ca proba in instanta va folosi bonuri de casa da la magazine si va sustine ca,cumparaturile au fost folosite pentru parastasele acestora,ceea ce este o minciuna deoarece la moartea tatalui meu ea nici macar nu a venit si nici dupa nu a mai vazut-o nimeni in satul unde acestia au locuit.eu nu am pastrat niciun bon de la nicio cheltuiala facuta la parastul acestora.pot fi aceste bonuri probe in istanta?de asemenea sustine ca va veni cu martori bineinteles ca acestia vor fi martori mincinosi platiti pentru de ea pentru acest lucru.astept raspunsul d-vostra.va multumesc din suflet.o zi buna