avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Activitate nicateodora

Activitate nicateodora

multumesc mult tuturor. chiar acum am vorbit cu ei si sper sa rezolv amiabil. Multumesc.
buna ziua. Am si eu o problema am intarziat cu plata din iulie suma totala acum este de 2100 lei. Am tot fost sunata si le-am zis ca voi plati cu sfarsitul lunii cate putin, sunt o mama singura cu 812 lei pe luna. Am primit un sms de amenintare ca voi fi executata silit. Au acest drept fara o judecata ? ce mi se poate intampla , ce reprezinta aceasta executare? Mentionez ca cei care ma ameninta sunt de la o firma de recuperari? Va rog mult sa imi raspundeti si stiu ce ar trebui sa fac. Multumesc
freeelis a scris:

Potrivit art.17 alin.1 din Legea nr.330/2009, personalului care s-a aflat in concediu platit pentru cresterea si ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 7 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si personalului ale carui raporturi de munca sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, i se acorda, la reluarea activitatii, salariul de baza aferent gradului sau treptei profesionale in care a fost incadrat anterior suspendarii.

Stiu am revenit cu salariul cu care am plecat, dar dupa o luna trebuia sa imi creasca salariul la normal, aferent gradului si postului pe care il ocup, si contabilul a facut acest demers numai ca, asa cum v-am spus sefu nu vrea.
maglas a scris:

Bun. La ce va referiti ca refuza sa va aduca salariul la zi?? Refuza sa va promoveze in clasa, nivelul studiilor, nu va face evaluarea?

Eu cand am ramas acasa in perioada de crestere copil, mi sa blocat postul si salariul, el nu a mai crescut cu procentele aferente ca la ceilalti colegi. Acum contabilul sef a facut demersurile de crestere salariu aferent anului 2010, cand a mers la semnat la sef, acesta a zis ca nu are chef sa semneze sa se mai gandeasca ca nici nu ma cunoaste, vezi doamne. Vreau sa stiu daca are acest drept sa faca ce vrea.
maglas a scris:

nicateodora a scris:

Buna ziua .
Am si eu 2 intrebari:
1. Eu am revenit dupa perioada de crestere copil la post unde lucrez de la 01.12.1996, actualul sef nu vrea sa imi aduca la zi salariul, are acest drept?
2. Sunt unic intretinator de minor pot fi concediata?. Vreau sa stiu legile exacte deoarece la o adica sa ma pot apara. Multumesc astept raspuns.

1. Depinde, sunteti bugatara sau lucrati in mediul privat. Daca lucrati in mediul privat atunci, in afara de faptul ca nu are voie sa va plateasca cu mai putin de sal. minim, nu are obligatia sa vi-l creasca decat cu coeficientul de vechime.
2.Nu are relevanta situatia familiala. Nici o lege nu cuprinde astfel de prevederi. ( poate doar cutuma morala--pt cine are)

Da sunt bugetara.
Buna ziua .
Am si eu 2 intrebari:
1. Eu am revenit dupa perioada de crestere copil la post unde lucrez de la 01.12.1996, actualul sef nu vrea sa imi aduca la zi salariul, are acest drept?
2. Sunt unic intretinator de minor pot fi concediata?. Vreau sa stiu legile exacte deoarece la o adica sa ma pot apara. Multumesc astept raspuns.
Răspuns la discuția pensie de intreþinere
Buna ziua si eu am aceeasi problema. Eu am divortat de anul trecut. Din luna octombrie fostul sot trebuia sa imi plateasca pensia alimentara la copil dar nu ii pasa de copil si nu mi-a dat nici un ban, daca ii zic zice ca nu are servici si nu ii pasa.
Ce trebuie sa fac? poate face puscarie, poate asa se sperie si imi da.
Multumesc astept raspuns